ĐETIĆI O MELANIJI, HRVATI MRTVI HLADNI, BOSANCI NAJAVILI PAKAO: Kako naše komšije vide Trampov trijumf
Foto: Reuter

RAZLIČITI fokusi!

ĐETIĆI O MELANIJI, HRVATI MRTVI HLADNI, BOSANCI NAJAVILI PAKAO: Kako naše komšije vide Trampov trijumf

Donald Tramp je postao novi predsednik Amerike, a evo šta naši susedi misle o tome...
Objavljeno: 11:26h

225 miliona Amerikanaca je izašlo na izbore i izabralo Trama za novog predsednika Amerike. Njegova pobeda je šokirala ceo svet, neki su u panici, neki se vesele, a evo šta naše komšije misle o pobedniku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Jutarnji" je objavio anketu gde su građani Hrvatske glasali za najrealniji ishod Trampove pobede.

foto: Reuters

DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Hilari me upravo nazvala, hvala vam svima! (UŽIVO)

Na veliko iznenađenje svih, oni smatraju da Trampova pobeda neće doneti ništa posebno i da će on odustati od svoje radikalne politike koju je koristio kako bi došao na vlast.

Čanak paniči, Đuka likuje! TRAMPOVA POBEDA glavna tema srpskih tviteraša i političara!

foto: Printskrin / Jutarnji.hr

Index.hr je objavio kolumnu Petara Stošića koji tvrdi da je Tramp najveći Putinov ulov, odnosno da je pobednik američkih izbora zapravo Donald Tramp.

- Prema rečima istoričara, Timothya Snydera, Putinova specijalnost je nalaženje i vrbovanje političara koji pokazuju veću taštinu nego uljudnost i koji dele njegovo uverenje da su demokratija i vladavina prava jedan veliki vic, napisao je Stošić.

Na istom portalu se nalazi i informacija da je Trampova pobeda snažno uzdrmala berzu i finansijsko tržište pa je tako cena zlata porasla, dok je meksički pesos u velikom padu.

foto: Reuters

"Avaz.ba" takođe na naslovnoj strani piše dosta o Trampovoj pobedi. Stavili su akcenat na njegove izjave o jedinstvenoj državi, ali su se osvrnuli i na poraz Klintonove.

"Dobro došli u pakao!" - piše Avaz na Tviteru.

Crnogorske "Vijesti" imaju osnovne informacije o Donaldovoj pobedi i o porazu Klintonove, ali pišu i oTrampovoj supruzi, Melaniji. Osvrnuli su se na njen život, početke, ali i blistavu budućnost.

foto: Fonet

Podsetimo, Melanija je posebnu pažnju izazvala kada je zaštitila supruga nakon što je objavljen video snimak u kome prostački govori o ženama.

Rekla je da njen suprug "poštuje žene i daje im istu priliku" kao muškarcima.

I kosovski mediji se bave, prirodno, samo Amerikom, a Koha Ditore ne odaje očaj što Klintonova, koju u tzv. Republici Kosovo obožavaju nije pobedila, a naslovni tekst je predviđanje serije Simpsonovih, koja je navodno pre 16 godina predvidela ono što se desilo danas.

foto: Printscreen

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.