TUGA: Preminuo Milivoje Žugić
Milivoje Žugić, Foto: Printscreen/Youtube

NAKON KRATKE I TEŠKE BOLESTI

TUGA: Preminuo Milivoje Žugić

Sahrana advokata Milivoja Žugića biće 1. septembra u 12.40 časova na zagrebačkom Krematorijumu

Objavljeno:

Milivoje Žugić, advokat i bivši sudija, istrajni borac za prava štediša bivše Ljubljanske banke, preminuo je nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu.

Žugić je rođen 1946. u Kijevu, pokraj Peći na Kosovu. Nakon osnovne i srednje škole u Osijeku, diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969. Radio je kao sudija u Opštinskom sudu u Osijeku do 1982. godine, kada pokreće privatnu advokatsku praksu. Živeo je i radio u Zagrebu, a specijalizovao se za zemljišnoknjižno pravo.

Autor je više pravnih radova o pravnom položaju klijenata Ljubljanske banke, nakon raspada bivše Jugoslavije. Izradio je prvu hrvatsku bazu pravnih podataka Intelectio Iuris, u kojoj je skupljeno i indeksirano na hiljade pravnih izvora i podataka. Autor stručnih članaka o hrvatskom pravnom sistemu za američki New York University. Iako se većini hrvatskih advokata problem bivših štediša Ljubljanske banke činio pravno i politički komplikovan i beznadežan pa su ga se klonili, Žugić se upustio u njihovo zastupanje pred sudovima. Nakon tužbi, u julu 2005. prinudnom zaplenom imovine isplaćeno je prvih dvoje štediša Ljubljanske banke iz Hrvatske. Štediše je zastupao i pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Hrvatskim štedišama Ljubljanske banke svojim je radom vratio 140 miliona evra štednje.

Sahrana advokata Žugića biće 1. septembra u 12.40 časova na zagrebačkom Krematorijumu.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.