Plenković danas otkriva imena ministara: Hoće nove face, HDZ mu gura nacionaliste!
Foto: Profimedia

Zaokret ili udovoljavanje

Plenković danas otkriva imena ministara: Hoće nove face, HDZ mu gura nacionaliste!

Iako Sabor u sredu treba da potvrdi novu vladu, Plenković ne želi da otkrije imena ministara dok o tome ne obavesti stranački vrh
Objavljeno: 10:13h

Mandatar za sastav hrvatske vlade, lider HDZ Andrej Plenković trebalo bi danas da objavi imena budućih ministara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Iako Sabor u sredu treba da potvrdi novu vladu, Plenković ne želi da otkrije imena ministara dok o tome ne obavesti stranački vrh koji zaseda poslepodne, pišu hrvatski mediji. Poslednjih dana mediji su objavljivali različite informacije o tome ko će biti novi ministri, od toga da će pozicije izgubiti svi ili većina kadrova bivšeg predsednika HDZ Tomislava Karamarka iz dosadašnje vlade, pa do toga da će deo njih ipak ostati. Večernji list navodi da Plenković želi nova lica. I dalje najviše pažnje javnosti izaziva pozicija dosadašnjeg ministra kulture, kontroverznog Zlatka Hasanbegovića uz kojeg stoji radikalna struja HDZ.

foto: Beta

Analitičari ocenjuju da će se upravo na Hasanbegoviću videti koliko je Plenković zaista spreman na promenu HDZ kojeg je Karamarko gurnuo prema ekstremnoj desnici. Posle izborne pobede iz HDZ su stizale informacije da ga lider stranke ne želi u svojoj vladi, dok je Hasanbegović nekoliko puta rekao da želi da nastavi ministarsku funkciju i da ga članstvo HDZ u tome podržava. U sedištu HDZ u Zagrebu juče su se izmenjivali mnogi potencijalni kandidati za ministre, ali nijedan od njih nije spominjan kao zamena za Hasanbegovića. Deo sastanaka, prema navodima medija, održan je na drugim lokacijama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.