Za dop spremni: Da li znate koliko Hrvati troše na prostitutke i drogu?

Šokiraćete se

Za dop spremni: Da li znate koliko Hrvati troše na prostitutke i drogu?

Industrija poroka tek je delimično legalna, ali već godinama doprinosi društvenom proizvodu kroz poreze. Nakon ovih rezultata, legalizacija deluje kao dobro ekonomsko rešenje
Objavljeno:

Prema najnovijem društvenom istraživanju, koje su sproveli naučnici sa Ekonomskog instituta i Visoke policijske škole u Zagrebu, udeo "industrije poroka" u Hrvatskoj iznosi oko 6,2 milijarde kuna na godišnjem nivou, dok udeo u hrvatskom BDP-u iznosi 2,17%. Ispovest narkomanke iz Zagreba: Rodila sam sina i drogirala se još više. Živeli smo kao klošari! U ovu industriju ubrajaju se prodaja alkohola i duvana, kocka, ali i prostitucija i droga, kao njen nelegalni sektor. Legalni deo industrije još 2012. godine iznosio je oko 4 milijarde kuna, 2013. imao udeo u državnom porezu preko 7 odsto, a poslednjih godina nastavlja da raste.

Što se tiče ilegalnog dela prihoda u "industriji greha", procena je da on danas iznosi preko 3 milijarde kuna po godini! Od toga, Hrvati učestvuju u njoj s 95%, dok su ostatak stranci. UN će pozvati sve zemlje sveta da legalizuju sve droge! (FOTO) Autori su procenu temeljili na pretpostavci da prosečna učinkovitost policijskih zaplena droge iznosi oko 5%, cigareta 2%, duvana 6% itd. U periodu od 2008. do 2013. godine zaplenjeno je droge u vrednosti od 380 miliona kuna, od čega 3700 kilograma marihuane, 385 kg heroina. Prema tome, samo na drogu, Hrvati troše preko 1,2 milijarde!
Mora da se zato toliko "tripuju" od Srba. Šalu na stranu, ovi rezultati predstavljaju živi dokaz da bi legalizacija mogla i da se isplati! (Espreso.co.rs / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.