STRAVIČNO: Dao devojčici DŽOINT, ona PREBAČENA NA HITNU!
Marihuana, Foto: EPA/Darren England

DŽOINT JE SKORO KOŠTAO ŽIVOTA

STRAVIČNO: Dao devojčici DŽOINT, ona PREBAČENA NA HITNU!

Osumnjičen je za krivično delo omogućavanja trošenja droge i to na štetu deteta za što može dobiti od jedne do deset godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija

Objavljeno:

Mladiću iz Splita otvorena je istraga jer je 15-godišnjakinji dao da puši džoint nakon čega je ona završila na Hitnoj pomoći.

Osumnjičen je za krivično delo omogućavanja trošenja droge i to na štetu deteta za što može dobiti od jedne do deset godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

U svojoj obrani je mladić, koji je mlađi punoletnik, kazao kako se ne smatra krivim.

"Devojku sam upoznao preko svog prijatelja s kojim je ona bila u ljubavnoj vezi. Te večeri krajem marta smo nas dvoje bili u otvorenoj garaži s parkiralištem u društvu s trojicom poznanika koji idu u srednju školu kao i ona.

Pričala je kako je nekoliko puta ranije konzumirala marihuanu. Sama je izrazila želju da konzumira marihuanu i na to je niko nije nagovarao. Kad sam primetio da se ne oseća dobro, krenuo sam za njom jer se udaljila.

Počela je nekontrolisano da viče, a ja sam je pokušao da je smirim te sam je pitao jesu li joj se ovakve stvari događale i ranije na što je ona potvrdno odgovorila. Vikala je i grebala me i tražila da je pustim. Ova dvojica poznanika su čula vikanje i došli su do njih.

Molio sam je da prestane i da se napije vode i da će joj biti bolje te sam je pokušao otpratiti kući i sve vreme sam je smirivao. Smatram da nisam počinio kri delo vičnoza koje se teretim i predlažem obustaviti postupak", izjavio je.

Državno tužilaštvo i Županijski sud u Splitu nisu njegovu obranu smatrali dovoljnom za obustavu istrage. Sudu je priložena dokumentacija o tome da je 15-godišnjakinja zatražila hitnu pomoć u KBC-u Split gde je konstatovano da je imala halucinacije, dezorjentisanost i žmarce u telu.

U svom iskazu tokom postupka je potvrdila da je upravo osumnjičeni mladić sa sobom doneo marihuanu i ponudio joj je.

"Njega sam upoznala prošlo leto u kafiću pa smo izašli par puta i tako postali prijatelji. Nikad ranije nisam imala iskustva s marihuanom, niti sam znala kakve će biti posledice konzumacije. Mislila sam da ću se osećati srećno pa sam zapalila pola džointa, a on drugu polovinu te smo se smenjivali.

On me uveravao kako ću se od toga dobro osećati. Sećam se da sam povukla možda šest puta te sam se počela da se smejem Onda je sve krenulo naopako u mojoj glavi i počela sam da doživljavam nenormalne halucinacije. Imala sam žmarce u svim delovima tela, telo nisam ni osećala i mislila sam da letim", kazala je maloletnica.

U rešenju o otvaranju istrage navedeno je kao je mlađi punoletnik, znajući da je dete i ima tek 15 godina, dao maloletnici džoint usled čega je dobila halucinacije, dezorjentisanost i žmarce u telu zbog čega je morala da potraži hitnu pomoć. Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza i utvrđivanja svih bitnih okolnosti odlučiće se o eventualnom podizanju optužnog akta ili obustavi postupka.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.