Hrvatica razbesnela ceo svet izjavom: Silovanim devojčicama treba zabraniti abortus!
Foto: Myspace/Vanja Gulam

Nije čista

Hrvatica razbesnela ceo svet izjavom: Silovanim devojčicama treba zabraniti abortus!

"Crni ponedeljak" u Poljskoj je okupio desetine hiljada žena koje su protestovale u nameri da se zaustavi rigorozni zakon koji predviđa zatvor za žene koje se odluče na abortus
Objavljeno:

Poljska već ima jedan od najrigoroznijih zakona, abortus je tamo dozvoljen samo u posebnim situacijama, a nova zakonska inicijativa svaki oblik abortusa tretirala bi kao krivično delo zbog kog bi i žena i lekar mogli i do pet godina da provedu u zatvoru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako nema tako strog zakon kao Poljska, i u Hrvatskoj je poslednjih meseci abortus sve češća tema. "Hod za život" kontroverzne Željke Markić u maju je u Zagrebu okupio nekoliko hiljada ljudi što sugeriše kako u Hrvatskoj postoji znatan broj onih koji bi zabranili abortus.

foto: Reuter

Jedna od takvih je Vanja Gulam, koordinatorka molitvene inicijative "40 dana za život" u Šibensko- kninskoj županiji.

Ta, kako navode hrvatski mediji, katolička aktivistkinja protiv abortusa, izjavila je kako bi Božja zapovest "ne ubij" u hrvatskom zakonu trebalo da se odnosi i na pobačaj.

foto: Shuterstock

- Izbor treba da se napravi pre seksa, a ne posle toga. Život je osnovno ljudsko pravo i svi imamo pravo na njega. Ako je ubistvo deteta kažnjivo, ne vidim zašto ne bi bilo kažnjivo i namerno prekidanje trudnoće. Po čemu se razlikuje dete od tri godine od onog od tri nedelje - pita Gulam čija se molitvena grupa od kraja septembra svakodnevno u Šibeniku moli protiv abortusa.

Komentarišući kontroverznu poljsku zakonsku inicijativu da se kažnjavaju čak i žene koje bi pobačaj doživele spontano, Gulam kaže da nije za to jer smatra da je spontani pobačaj božja odluka.

foto: Profimedia

"Odluka je Boga da oduzme plod unutar utrobe i u tom delu nisam za kriminalizaciju, ali podržavam poljski predlog da se silovanim ženama i devojčicama abortus zabrani. Svakako sam za život, pa čak i ako se radi o maloletnim devojkama. Sigurno postoje ustanove koje će majci i detetu pružiti pomoć", odlučna je Vanja Gulam.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.