Bivši premijer Hrvatske radiće kao savetnik: Milanović planira da radi za Srbiju?!
Foto: Profimedia

nova pozicija

Bivši premijer Hrvatske radiće kao savetnik: Milanović planira da radi za Srbiju?!

Reč je o privatnim kompanijama koje, između ostalog, zapošljavaju bivše političare koji imaju iskustva u pregovorima oko članstva u Uniji
Objavljeno:

Zoran Milanović, bivši premijer i, de facto, bivši čelnik SDP-a u kontaktima je s nekoliko konzultantskih kompanija, uglavnom iz Brisela, specijalizovanih za pružanje usluga državama koje žele postati članice Evropske unije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč je o privatnim kompanijama koje, između ostalog, zapošljavaju bivše političare koji imaju iskustva u pregovorima oko članstva u Uniji.

Novi izbori u Hrvatskoj? Nema dogovora, Most naprasno prekinuo razgovore sa HDZ-om! - Milanović je jako pogodan za takav posao jer je, zajedno s pregovaračkim timovima RH-a, odradio veliki deo posla oko pridruživanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji. U Briselu, ali i drugim evropskim metropolama postoji niz sličnih kompanija koje pružaju takve vrste savetničkih usluga. Milanovićeva prednost je da lično poznaje sve ključne ljude u vertikali Evropske komisije i na njih je, koliko znam, ostavio jako dobar utisak - rekao je jedan od izvora.

foto: Beta

Uz jasnu ogradu da nije reč o lobističkom poslu, već o savetovanju vlada i ključnih političara u izradi strategija koje bi ih trebale približiti ulasku u Uniju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.