ZAGREBAČKI SREDNJOŠKOLAC UPUTIO HIT PISMO MINISTRU BEROŠU: "Najradije bih zapalio školu, ali sad je stvarno dosta"
Napisao mejl, Foto: Profimedia

pametan mali

ZAGREBAČKI SREDNJOŠKOLAC UPUTIO HIT PISMO MINISTRU BEROŠU: "Najradije bih zapalio školu, ali sad je stvarno dosta"

Kako prenose hrvatski mediji, ministar Beroš još nije reagovao na ovo pismo mladića

Objavljeno:

Zagrebački srednjoškolac, kojem je dosadila onlajn nastava, u sredu ujutro je napisao mejl ministru zdravlja Hrvatske Viliju Berošu u kojem ga moli da se đaci vrate u klupe i da škola napokon bude "uživo".

- Izbegavam školu kad god mogu i kako god mogu, pao sam razred i najradje bih zapalio svoju školu, al' sad već ja želim da idem u školu tako da mislim da je vreme da prestanemo s ovim onlajn jer ako ja želim da idem u školu, onda vam garantujem da svi žele. Hvala! - napisao je učenik.

Prema odluci Štaba civilne zaštite Grada Zagreba 26. aprila nastava je nakon prolećnih praznika počela da se održava u školama za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole, za učenike završnih razreda gimnazije i strukovnih škola kao i za učenike petih razreda medicinske škole. Ipak, za ostale srednjoškolce nastava je i dalje prema modelu C, to jest na daljinu. Srednjoškolci su završetak prošle školske godine od početka pandemije u proleće proveli onlajn, a i ove godine su išli normalno na nastavu samo do sredine decembra, piše Jutarnji.

- Za srednjoškolsku decu korona nije ozbiljna, i za njih je možda najbolje da budu u školama, ali oni se voze u javnom prevozu, gde se voze istovremeno radnici koji rade u Domovima za starije. Dakle mi ne možemo da izolujemo Domove za starije i bolnice, a u ostaloj populaciji da nam se nekontrolisano širi epidemija - rekao je u decembru Branko Kolarić, član Naučnog saveta Vlade.

Kako prenose hrvatski mediji, ministar Beroš još nije reagovao na ovo pismo mladića.

Bonus video:

02:51

Milan Pašić o upisu dece u prvi razred preko eUprave

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.