Srpska prostitucija u Hrvatskoj: Vibratori, pomagala, kondomi i Srpkinja za 150 evra po satu!

UNOSAN BIZNIS

Srpska prostitucija u Hrvatskoj: Vibratori, pomagala, kondomi i Srpkinja za 150 evra po satu!

Istragom je ustanovljeno da se ne radi o noćnom klubu nego o prikrivenoj prostituciji. Devojke u prozirnim majicama i tangama nisu plesale oko šipke već su, prema svedočenjima, “zujale” su okolo i nabacivale se gostima
Objavljeno: 21.10.2015. 10:38h
Sobe pune vibratora i drugih seksualnih pomagala, kutije sa stotinama kondoma, đakuzi, internacionalna ekipa prostitutki iz Češke, Srbije i drugih zemalja, 150 evra za sat seksa, 100 evra za pola sata, obavezna dva pića za minimalno 50 evra.

Sve su to detalji koji su isplivali na površinu tokom suđenja petorki optuženoj za organiziranje prostitucije u noćnom klubu Route 69 u Istri, piše Jutarnji.hr.

Na Županijskom sudu u Rijeci sudi se Bojanu Mladenoviću (43) iz Stare Baške na Krku, Zoranu Žicu (42) iz Punta na Krku, Željku Kovačeviću (44) iz Krka, Josipu Lukiću (40) iz Rijeke i Nenadu Kovačeviću (37), takođe iz Stare Baške.Prema USKOK-ovoj optužnici, glave operacije bili su Mladenović i Žic koji se terete i za delo međunarodne prostitucije. Osim Hrvatica, oni su, kako je utvrđeno, vrbovali i devojke iz inostranstva.

Mladenović je sa Žicom i Kovačevićem otvorio klub kao paravan za prostituciju. U sobama su “operisale” devojke, a njihov dolazak iz inostranstva organizovan je u saradnji s grupom koja nije obuhvaćena optužnicom.


Obećana im je zarada od 15.000 evra. Za vrbovanje devojaka, njihovo odvođenje vozilima, osiguranje i prihvatanje korisnika seksualnih usluga bili su zaduženi, prema USKOK-ovoj optužnici, dvojica Kovačevića, Žic i Lukić.

Ekipa koja se upustila u ovaj biznis zarađivala je, prema optužnici, oko 300.000 kuna mesečno, odnosno oko 39.000 evra. Ilegalne aktivnosti iza četiri zida trajale su tokom 2009. godine.Mladenović je važio za uglednog preduzetnika na Krku, kao i ugostitelja koji je godinama vodio uspešan porodični pansion, a imao je i visoke opštinske funkcije.

Željko Kovačević, zvani Deba je bivši policajac koji je pre više od deset godina udaljen iz službe zbog sumnji da trguje drogu. U bordelu je radio kao konobar.

U dosadašnjem toku suđenja nekoliko svedoka govorilo je o svojim iskustvima u Route 69, a da se ne radi o noćnom klubu nego o prikrivenoj prostituciji moglo se zaključiti po oskudno odevenim devojkama u prozirnim majicama i tangama koje nisu plesale oko šipke već su, prema svedočenjima, “zujale” okolo i nabacivale se gostima. Spominjali su se i italijanski gosti, kao i mogućnost “usluga” u obližnjem hotelu, a za to je uz devojke trebalo naručiti i šampanjac za 130 do 170 evra.

Jedan od posetilaca je sudu ispričao da je bio u klubu, ali nije primetio da se tamo događa nešto neobično, odnosno da se odvija prostitucija. Svedočila je i devojka koja je u Route 69 radila, ali taj deo suđenja bio je zatvoren za javnost.

(Espreso.rs / Jutarnji.hr

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media