Ispovest narkomanke iz Zagreba: Rodila sam sina i drogirala se još više. Živeli smo kao klošari!

Život u paklu droge

Ispovest narkomanke iz Zagreba: Rodila sam sina i drogirala se još više. Živeli smo kao klošari!

Oporavak nije želela, pa joj se život sveo na borbu sa drogom, lekove, bolnicu, komunu i ponovni povratak drogi. Kada je njen sin imao tri i po godine konačno odlučila da prestane
Objavljeno: 20.10.2015. 20:33h
Sa 13 ili 14 godina, danas 35-ogodišnja zagrepčanaka počela je da uzima drogu. Bila je, kaže, povodljiva i htela je da se oseti važnom. Roditelji su joj bili pred razvodom, a otac alkoholičar je zlostavljao majku. Izlazila je napolje da ne bi to gledala, a droga joj je predstavljala siguran beg od stvarnosti.

Kaže da je konzumirala sve i da je prva u svojoj ekipi uzela heroin. Te dane opisuje sa: "malo marihuane, pa malo popiješ, pa uzmeš tabletice... U to vreme svega je bilo u Zagrebu. Drogu si mogao da kupiš svuda. Uzimaš sve - normabele, alkohol, travu, heroin, spid... puno svakakve hemije".Sa 19 godina doktor joj je prvi put prepisao metadone i upozorio da će oporavak biti mukotrpan i dugačak. Ona oporavak i nije želela, pa joj se život sveo na borbu sa drogom,  lekove, odlaske u bolnicu, komunu i uporni povratak drogi. Metadon joj se dopao, jer je bio besplatan i legalan, pa je pored doze koju je dobijala na recept počela da ga nabavlja i na crnom tržištu.

Na odvikavanju u verskoj komuni Remar u Španiji provela je 11 meseci. Tamo je proživela najgoru krizu, mesec dana nije spavala i imala je užasne bolove. Po povratku u Zagreb ponovo se vrtila poroku. Udala se i zatrudnela, pa je počela je da se plaši za zdravlje deteta. Bar dok je bila "čista".Sin Liam je imao pune tri i po godine kada je konačno odlučila da prestane. Ponovo se obrela u komuni, ali ovog puta je to urodilo plodom. Naučila je da razgovara i da uvažava sebe i druge. Shvatila je šta je propustila drogirajući se i već četiri godine ništa ne uzima.

Danas za sebe kaže da je zdrava, pametna i ponosna majka, čiji sin uskoro puni osam godina. Radi u pekari, odlazi u centre za lečenje zavisnika, priča im svoje iskustvo i motiviše da istraju u lečenju. Ponosno kaže da danas ima novi život, drugačiji, zdraviji i lepši!

(Espreso.rs / Jutarnji list)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media