HDZ ili Milanović? Koga god da Hrvati odaberu, Srbija neće biti srećna (FOTO)
Foto: Profimedia

Hrvatska danas bira

HDZ ili Milanović? Koga god da Hrvati odaberu, Srbija neće biti srećna (FOTO)

Na devetim u istoriji, vanrednim parlamentarnim izborima, Hrvatska danas glasa, a kako se čini prednost ima narodna koalicija na čelu sa SDP-om
Objavljeno: 10:02h

Prema rezultatima najnovije ankete, Milanovićevoj Narodnoj koaliciji predviđa se 60-61 mandat, HDZ 53-54, dok bi Božo Petrov i Most nezavisnih lista trebalo da osvoje 12-13 mandata. Ipak, Đenero smatra da, s obzirom na to da je prema predviđanjima skoro pa sigurno da nijedna partija neće osvojiti većinu, realniju opciju predstavlja savez HDZ-Most-manjinske stranke. Priče o velikoj koaliciji HDZ-SDP odbacuje.

foto: Reuters

- Velika koalicija uopšte nije tačka na dnevnom redu jer je Milanović pokazao da nije sposoban da sarađuje ni sa kim. S druge strane, smatram da bi ovakav HDZ i Most bili kompatibilniji koalicioni partneri, kojima bi se pridružilo i osam poslanika iz stranaka manjina. Takođe, veliko je pitanje koliko će glasova unapred biti izgubljeno, odnosno koliko će otići strankama s kojima ne želi u koaliciju, poput HDSSB Branimira Glavaša – ističe Đenero.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.