Hrvatska opet provocira! Na granici zadržali delegaciju Skupštine Srbije!
Foto: Zorana Jevtić

dokle više tenzije

Hrvatska opet provocira! Na granici zadržali delegaciju Skupštine Srbije!

Hrvatska granična policija je danas 35 minuta zadržavala delegaciju Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu koja je krenula za Jasenovac na liturgiju koju je služio vaseljenski patrijarh Vartolomej.
Objavljeno:

Delegacija je zadržana iako je poseta bila najavljena pre četiri dana, izjavio je zamenik predsenika Odbora Miodrag Linta.

Linta je rekao da su Skupština Srbije i Ambasada Srbije u Zagrebu najavile Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske posetu delegacije koju predvodi predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić.

- U dopisu je navedeno da ćemo doći jutros u 6.30 na hrvatsku granicu. Kada smo došli na granicu, zadržani smo od strane hrvatske granične policije 35 minuta, s čudnim obrazloženjem da treba da dodje pratnja iz Vinkovaca-, rekao je Linta.

On je dodao da nije tražena "apsloutno nikakva pratnja, niti je to moguće prema hrvatskim poropisima".

- Smatram da je glavni razlog zadržavanja moje političko delovanje, odnosno moje izjave u javnosti u kojima kritikujem antisrpsku politiku Hrvatske, kao i rehabilitaciju ustaštva u hrvatskom javnom životu -, rekao je Linta. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.