Smrtonosni azijski stršljen stigao do Srbije: Seje horor po Hrvatskoj, stručnjaci kažu da nema zaštite! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Stock Thinstock

Realna pretnja!

Smrtonosni azijski stršljen stigao do Srbije: Seje horor po Hrvatskoj, stručnjaci kažu da nema zaštite! (FOTO) (VIDEO)

Veliki azijski stršljen zaposeo je Slavoniju i Baranju, a muškarac kojeg je ujeo ovaj insekt jedva je preživeo
Objavljeno:

Opasni azijski stršljenovi su nadomak Srbije! Pojavili su se u nekoliko slavonskih i baranjskih sela, a sumnja se da ih ima i u drugim mjestima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Napad velikog stršljena jedva je preživeo pedesetdevetogodišnji meštanin sela Dopsin jer mu je ubod izazvao srčani udar.

- Suprug je pre dva nedelje uveče oko 22 sata izišao u dvorište gde ga je stršljen ubo ispod pazuha. Utrčao je u kuću i rekao: “Vodi me u Hitnu, nije mi dobro”. Dok sam uzela ključ od automobila Pero je već pao i počeo da se guši. Naglo mu je oticao jezik i bio je kao paralizovan. Setila sam se da imam neke kapi za alergiju i to mu dala. Dok nije došla Hitna pomoć nekako sam mu izvukla jezik da se ne uguši. Lekari su mu dali inekcije, ali pre 14 godina operisao je srce i ima bajpasove, pa je dobio infarkt. Bio je na intenzivnoj nezi u bolnici sedam dana, ali sada je dobro, pričala je Dragana Jelečević, supruga stradalog Pere.

Ona je dodala da su stršljeni koje i dalje viđa u dvorištu neverojatno veliki, a osoba koja došla da ih ukloni rekla je da je reč o azijskom, odnosno indijskom stršljenu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.