MASOVNI UBICA FILIP JE TRI DANA PRE MASAKRA POSLAO PORUKU DEVOJCI MARIJI: Mislio sam da ćemo dobiti BEBU...
Filip Zavadlav, Foto: Printscreen/Facebook

SUĐENJE SE NASTAVLJA

MASOVNI UBICA FILIP JE TRI DANA PRE MASAKRA POSLAO PORUKU DEVOJCI MARIJI: Mislio sam da ćemo dobiti BEBU...

Kako je Zavadlav u ponedeljak odbio da iznese odbranu, ostavljajući mogućnost da je na kraju neće izneti, ročište je odloženo za 19. februar.

Objavljeno:

Neće biti novog psihijatrijsko-psihološkog veštačenja Filipa Zavadlava, odlučilo je sudsko veće Županijskog suda u Splitu, kojim je predsedavala Višnja Strinić, odbivši zahtev advokata Branka Šerića za novo veštačenje.

Sud je utvrdio da odbrana nije dostavila valjane argumente za pobijanje veštačenja stručnog tima Psihijatrijske klinike Vrapče, koji je naveo da je Zavadlav u vreme zločina bio znatno smanjen, što znači da mu preti dugotrajna kazna zatvora. . Kako je Zavadlav u ponedeljak odbio da iznese odbranu, ostavljajući mogućnost da je na kraju neće iznijeti, ročište je odloženo za 19. februar.

Nakon suđenja Filipu Zavadlavu u ponedeljak, pregledani su snimci sa njegovog mobilnog telefona. Video poruke poslao je svojoj devojci Mariji, sa kojom je prekinuo, a snimljen je i kada je sa prijateljem uvežbavao pucanje iz automatske puške, u vreme pre izvršenja trostrukog ubistva kada je 11. januara 2020. godine. u 15.30 ubili Marina Ožića Paića, Marina Bobana i Juricu Torlaka.

„Marija, mislio sam da ćemo dobiti bebu ...“ Filipa Zavadlava čulo se kako plače i jeca u sudnici, na snimku snimljenom tri dana pre nego što je počinio trostruko ubistvo.

"Ja sam u k. Ja sam u Čileu. Mislim da to neće biti dobro", povikao je Filip Zavadlav, koji je video snimio tri dana pre ubistava i poslao ga devojci koja ga je ostavila.

Filip Zavadlav mirno je pogledao sve snimke, vezanih ruku i nogu, u panciru u kojem je izveden na sud, povremeno gledajući Šerićevog advokata kad su u sudnici odjeknuli rafali i pojedinačni hici dok je gledao video kako uvežbava pucajući u cev na kojoj je nacrtana meta. Gledaju se na fotografijama na kojima pozira sa oružjem.

Takođe je odlučeno da se pritvor produži. Advokat Šerić zatražio je puštanje, zamenik županijskog državnog tužioca Žarko Štrbac tražio je da se produži.

- Slažem se sa optužbom za produženje pritvora. Osećam se dobro na tiganju - rekao je Filip Zavadlav, a pritvor mu je, očekivano, produžen.

Nakon saslušanja, advokat Šerić rekao je novinarima da je predložio novo veštačenje jer su stručnjaci imali nekih kontradikcija u nalazima i mišljenju.

- Sud je smatrao da to nije toliko važno. Možemo samo čekati za koju varijantu će sud odlučiti bez obzira na to šta smo očekivali ili ne. O ovom važnom delu u vezi sa krivicom odlučivaće viši sud po žalbi, jer u svakom slučaju nisam za značajno smanjenu izbrojivost, ali da je Filip Zavadlav bio nebrojen, što smo danas mogli videti pregledom video snimka u kojem prilično je uznemiren. Ne znam da li će sledeći put iznijeti odbranu, ali nakon pauze rekao mi je da nekoliko noći nije spavao, bez ikakvog saveta odlučio je da danas ne izvodi odbranu. Sve što kažemo o njegovom stanju i mentalnom poremećaju su sve pretpostavke. Takođe tvrdim da spekulacija stručnjaka nije bila objektivno odlučena, već su oni nagađali, sat se smanjio za broj, u jednom trenutku je značajno smanjio za broj, a takođe je bio nebrojiv - rekao je Šerić.

Pred sudom je bio i Filipov otac Ante Zavadlav, koji je samo rekao da mu nije dozvoljeno da uđe u sudnicu.

-Nisam mogao stići ni na vreme, došao sam na pauzu, nisam bio u toku. Mogu samo da komentarišem da me zbog svega što nisu smeli da me puste, tek posle par intervencija pustili, niko mi nije mogao reći razlog - rekao je Ante Zavadlav.

Bonus video:

(Espreso.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.