HDZ otkačio Most, pravi Vladu sa Seljacima! (FOTO)
Foto: Fonet

obrt u pregovorima oko vlade:

HDZ otkačio Most, pravi Vladu sa Seljacima! (FOTO)

Odlukom lidera HSS Kreša Beljaka da ta stranka podrži HDZ dovela je do preokreta u pregovorima o formiranju nove hrvatske vlade
Objavljeno:

Ova odluka daje mogućnost Andreju Plenkoviću, lideru HDZ, da sa osam manjinskih glasova i glasovima još nekih manjih stranaka sastavi vladu bez Boža Petrova i Mosta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Beljak je saopštio da je Hrvatska seljačka stranka odlučila da svoje potpise pridruži Plenkoviću i HDZ-u, te da će im ostaviti rok od 100 dana u kojem te potpise više neće dirati.

Na obrt u HSS-u i njihovu odluku da će njihovih pet zastupnika podržati Plenkovića za mandatara, reagovao je Božo Petrov, lider Mosta.

foto: Beta

- Svako ima mogućnost da da podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne menja odnos Mosta prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su pre svega u interesu garancije koje će pokazati da država može da radi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno Beljak u tome neće zaustaviti Most, napisao je Petrov na svom Fejsbuk profilu.

Ukoliko HDZ, ipak, postigne dogovor s Mostom, već sam broj zastupnika HDZ-a, Most i HSS iznosi 79. Dodaju li se tome i osam mandata manjina, taj se broj penje na 87, a uz mandate HDSSB-a Bandića i Glasnovića, ukupan broj mandata kombinacije HDZ-a i Mosta popeo bi se na 91. Iako pregovori HDZ-a i Mosta o formiranju nove vlade teku gotovo idilično prvi nesporazumi mogli bi se pojaviti kada se započne priča o raspodeli resora, navode hrvatski mediji, koji ovih dana spekulišu o eventalnim budućim ministrima među kojima, kako tvrde, neće biti i aktuelni ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.