Hrvatska za 14 dana diže zid prema Srbiji! (FOTO)

spremni da brane dom

Hrvatska za 14 dana diže zid prema Srbiji! (FOTO)

- Ako Slovenija ili Austrija budu drastično reducirale priliv migranata, ni nama ne preostaje ništa drugo nego da ograničimo broj osoba koje stižu iz Srbije - kaže izvor iz Vlade Hrvatske
Objavljeno: 20.10.2015. 10:00h
Vlada Hrvatske je spremna da krene u izgradnju ograde na granici sa Srbijom ukoliko propadne "plan C" o tranzitu izbeglica prema Sloveniji, tvrdi hrvatski Jutarnji list.

Planovi za ograđivanje granice postoje već neko vreme, a procene govore da bi, krene li se u postavljanje ograde, posao trajao otprilike dve nedelje, informacija je koju je Jutarnjem listu juče potvrdio izvor iz hrvatske vlade.

- Ako Slovenija ili Austrija budu drastično reducirale priliv migranata, ni nama ne preostaje ništa drugo nego da ograničimo broj osoba koje stižu iz Srbije. U tom bi slučaju gradnja ograde trajala nekoliko sedmica, jer bi na nekim delovima granice radovi bili teži zbog prirodnih prepreka kao što je močvarno zemljište - rekao je Jutarnjem listu izvor iz hrvatske vlade.Premijer Hrvatske Zoran Milanović nekoliko puta je poručio da je podizanje zidova na granici sa Srbijom "zadnje od zadnjih rešenja" i da Hrvatska to ne želi, jer je "krivo i ružno".

(Espreso.rs / Jutarnji.hr)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media