Slovenija razmatra slanje vojske na granicu, suzavac bačen na decu!

Potpuni haos

Slovenija razmatra slanje vojske na granicu, suzavac bačen na decu!

Slovenačka policija je sinoć bacila suzavac na izbeglice, među kojima se nalazi mnogo dece, na graničnom prelazu Trnovec
Objavljeno: 20.10.2015. 08:28h
Slovenačka vlada je tokom noći predložila zakonski amandman koji bi omogućio angažovanje vojske za pomoć policiji u čuvanju državne granice, koja se našla pod pritiskom priliva hiljada izbeglica iz Hrvatske nakon što je Mađarska zatvorila svoju zelenu granicu sa tom zemljom. Hrvatska policija ponovo je sinoć zatvorila prelaz Bapska, pošto je prihvatni centar u Opatovcu pun.

Očekuje se da će slovenački parlament usvojiti taj amandman kasnije tokom dana, preneo je Rojters.

Zbog velikog priliva izbeglica Hrvatska ponovo zatvorila granicu sa Srbijom!
 
-Ovde se ne radi o uvodjenju vanrednih uslova, već o jačanju kontrole na granici - izjavio je premijer Miro Cerar za nacionalni "Radio Slovenija".

Izbeglice na Hrvatskoj granici


Kako su javili hrvatski mediji, slovenačka policija je sinoć bacila suzavac na izbeglice na graničnom prelazu Trnovec.
 
Televizija HRT navodi da je u Medjimurju, kod graničnog prelaza Trnovec, sinoć oko 23 sata došla grupa od oko 1.800 ljudi, koji su posle 20 sati provedenih na kiši počeli da ulaze u Sloveniju.
 
Poslednji autobusi stigli su oko 20 časova, a u želji da se domognu prevoza, izbeglice su počele da se guraju sa slovenačkom policijom koja je upotrebila suzavac. Kako se navodi, i mala deca su poprskana suzavcem.

(Espreso.rs / Blic)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media