Njega svi ugostitelji na Jadranu mrze: Prodaje kafu za 65, a hamburger za 260 dinara!
Foto: Infomastern via Foter.com / CC BY-SA

skromni ugostitelj

Njega svi ugostitelji na Jadranu mrze: Prodaje kafu za 65, a hamburger za 260 dinara!

- Šoljica kafe košta nešto više od jedne kune, zar nije dovoljna marža od 300 odsto? Nama je dovoljno!, kaže prodavac najjeftinije kafe na Jadranu
Objavljeno:

Letovanje na jadranskoj obali poslednjih godina sve je skuplje, pa su odlazak u restorane i izlasci za veliki broj gostiju postali luksuz koji retko mogu da priušte. Od svih luksuza na letovanju mnogima je ostao još samo jedan - kafa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kafa sa mlekom u Hrvatskoj može da košta 12, 14, pa i 16 kuna (od 200 dinara pa i više), ali neretko i 25 kuna (oko 400 dinara), pa je zato jadranska kafa za pet kuna a espreso za samo četiri (oko 65 dinara) - vest.

Kuva je, po istoj ceni van sezone i u špicu, Antonio Klarić iz Nove Gradiške.

Skuvao ih je nebrojeno, cena je već godinama ista, a nakon deset godina porodičnog ugostiteljstva Klarići su ove sezone u Pirovcu otvorili i restoran brze hrane.

foto: Profimedia

Cene su, za jadranske uslove, opet pristojne: hamburger 19, hot dog 12, mali ćevapčići 20, veliki 30 kuna. Skromna i za jadransko ugostiteljstvo pomalo netipična porodica ovog leta je zaposlila i 13 radnika, od rodbine, kako kaže Antonio, do klasičnih sezonaca iz Pirovca, okoline Zagreba i Slavonije.

Mlađani vlasnik kafića u kom se pije jedna od najjeftinijih kafa na Jadranu sa posebnim ponosom ističe da nikome ništa ne duguju. Sve plate, iznajmljivanje prostora i druge račune podmiruju na vreme, a uprkos niskim cenama u lokalu, kaže, zaradi se dovoljno i za zimske mesece kad nema posla.

Jasno mu je i zašto takva matematika, da se ne otima od gosta i ne pljačka, ne funkcioniše kod svih.

foto: Beta / Liu Jiang

- Mislim da je najvažnije da znate dobro da raspolažete novcem. Ali, čim malo zarade, mnogi odmah počnu da troše, rastu im apetiti, kupuju nova kola i slično. Mi ne težimo luksuzu, zarađujemo dovoljno da pristojno živimo - kaže Antonio.

- Uostalom, šoljica kafe proizvod je koji nas košta nešto više od jedne kune, zar nije dovoljna marža od 300 odsto? Nama je dovoljno! - kaže Antonio, koji nerado govori o bezobrazno visokim cenama na Jadranu.

(Espreso.co.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.