HRVATSKA VLADA USVOJILA VAŽAN PREDLOG: Evo o čemu se radi!
Hrvatska, Foto: Print Screen Youtube

odluka

HRVATSKA VLADA USVOJILA VAŽAN PREDLOG: Evo o čemu se radi!

Za domaćinstva čije kuće na tom području nisu za stanovanje, država se obavezuje da im obezbedi privremeni smeštaj

Objavljeno: 15:09h

Hrvatska vlada usvojila je danas predlog proširenja nadležnosti Zakona o obnovi Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, i na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju koje je krajem prošle godine pogodio razorni zemljotres.

Predog izmenjenog Zakona stavljen je u parlamentarnu proceduru, a njima je predviđeno sprovođenje postupaka obnove i stambenog zbrinjavanja na područje još dve županije, kao i sanacija dodatnih šteta koje su ti potresi prouzrokovali na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Ministar prostornoga uredenja, građevinarstva i državne imovine Darko Horvat je na konferenciji za novinare rekao da će država u potpunosti finansirati obnovu nekretnina na području na kojem je proglašeno stanje katastrofe, prenela je Hina.

Za domaćinstva čije kuće na tom području nisu za stanovanje, država se obavezuje da im obezbedi privremeni smeštaj.

Ministar je precizirao da budući da je reč o stanovništvu sa nerazvijenog pdručja oni će biti izuzeti iz učešća u finansiranju objekata.

Odredbe ovog zakona primenjivale bi se i na sva područja koja bi eventualno kasnije bila pogođena potresom, a nisu direktno navedena kroz zakonske odredbe i sam naziv zakona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.