Špijunski rat na Balkanu započeo je hapšenjem hrvatskog obaveštajca u Beogradu
Foto: Printscreen/Youtube/ BALKAN INFO - Zvanični kanal

klupko se odmotava

Špijunski rat na Balkanu započeo je hapšenjem hrvatskog obaveštajca u Beogradu

Božo Spasić, koji je i sam bio zaposlen u obaveštajnim službama Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju, potvrdio je informacije hrvatskog portala prema kojima je srpska služba već neko vreme "obrađuje" hrvatskog kolegu
Objavljeno:

Današnjim hapšenjem hrvatskog obaveštajca započeo je špijunski rat na Balkanu, a tajming cele akcije nije nimalo slučajan, smatra Božo Spasić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Spasić, koji je i sam bio zaposlen u obaveštajnim službama Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju, potvrdio je informacije hrvatskog portala prema kojima je srpska služba već neko vreme "obrađuje" hrvatskog kolegu.

BiA u Beogradu uhapsila hrvatskog špijuna?!

- Uobičajena praksa je da su službe domicilne zemlje upoznate s agenturom stranih zemalja na svojoj teritoriji, u smislu da znaju ko su i šta tačno rade. Na taj način mogu im "dodavati" informacije za koje procenjuju da bi njihove zemlje moglo zanimati i to su igre bez granica. Međutim, ovakva javna hapšenja mogu samo značiti da je taj agent jednostavno, u našem žargonu, potrošen, da je odradio svoje, i više ga nema nikakvog smisla "čuvati" - rekao je Spasić za Index i objasnio kako je prema njegovim informacijama hrvatskog agenta "odradila" srpska Kontraobaveštajna služba i kako su upoznati i sa svim njegovim saradnicima.

Tužilaštvo potvrdilo: Uhapšeni osumnjičen za špijunažu!

foto: i k o via Foter.com / CC BY-NC-SA

- U tom smislu, možemo očekivati još hapšenja, hapšenja osoba koje su sarađivale s danas uhapšenim agentom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.