IAKO VAS LIČNO NISAM NIKAD MRZEO, SADA STE MI PRIRASLI SRCU: Hrvat poslao poruku Srbima, svi su ostali ZATEČENI!
Hrvatska, ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

divna poruka

IAKO VAS LIČNO NISAM NIKAD MRZEO, SADA STE MI PRIRASLI SRCU: Hrvat poslao poruku Srbima, svi su ostali ZATEČENI!

- I nadam se da ćemo mi, Hrvati, uspeti naučiti puno stvari o vama, kao i vi o nama, jer u nekim stvarima, jednostavno ste bolji od nas, napsiao je ovaj mladić

Objavljeno:

Burni događaji kojima je počela 2021. godina probudili su uvek usijano područje na Balkanu. Zemljotresi u Hrvatskoj koji se i dalje ne smiruju doneli su novi talas tuge ali i humanosti i razumevanja. Poruka korisnika @Vedroops na platformi Reddit širi se i srpskim i hrvatskim internet prostorom a mi vam je prenosimo u celosti:

"Početak 2020. proveo sam u Srbiji sa svojim prijateljima i to mi je bio prvi put da sam bio u Srbiji i mogu reći da su mi se Srbi kao narod dopali svojom izuzetnom gostoprimljivošću, sveopštoj prihvatljivosti prema drugima i svojom velikodušnoću i duhovitošću.

Iako vas ja lično nikada nisam mrzeo, osim u mladim i glupim bezrazložno mrziteljskim godinama, mogu reći da ste mi nakon početka 2020. i tokom nje prirasli ka srcu, od razgovora sa Srbima koji su u velikoj većini slučajeva vrlo prijateljski, pa sve do vaše kulture i istorije kao dva primera.

I nakon ove godine voleo bih da se mogu izviniti svakom Srbinu kojega sam slučajno uvredio dok sam bio doslovno dete, od ratnih prepucavanja do naslađivanja oko Kosova, jer mogu reći da su mi velika većina Srba koje sam upoznao, što u 2019. pa što i u 2020. postali jedni od najboljih i najbližih prijatelja, i osobe koje su mi u trenucima vraćale nadu u život i čovečnost, makar se oko nekih stvari ne složili, što ne mogu reći za neke Hrvate.

Ovu 2021. ne provodim u Srbiji, ali rado se prisećam tog 1.1.2020. i svog vremena u Srbiji kao jedan od najboljih razdoblja mog života, mislim da se u životu nisam osećao tako prihvaćeno od okoline, kao što sam se osećao u Srbiji, što je ironično, jer sam celi život proveo u Hrvatskoj.

Da skratim, nadam se da će ova 2021. godina biti bolja od prošle, i da će se naši odnosi, što politički, što općeniti, nastaviti poboljšavati kao sada, i da će glas (barem se nadam) većine uvek prevladavati glasnu manjinu.

I nadam se da ćemo mi, Hrvati, uspeti naučiti puno stvari o vama, kao i vi o nama, jer u nekim stvarima, jednostavno ste bolji od nas.

Sretna nova godina, živeli vi meni svi dobri ljudi i želim vam sreću ove godine", napisao je korisnik Reddita, a komentari na njegovu objavu bili su vrlo pozitivni."

(Espreso.co.rs/blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.