KATASTROFALNI SATELITSKI SNIMCI: Tlo u Petrinji se zbog zemljotresa spustilo više od 10 centimetara! (FOTO)
Zemljotres u Petrinji, Foto: printscreen

NEVEROVATNO!

KATASTROFALNI SATELITSKI SNIMCI: Tlo u Petrinji se zbog zemljotresa spustilo više od 10 centimetara! (FOTO)

Berta je ukazao da je toliko pomeranje tla većeg opsega nego prilikom razornih potresa koji su se dogodili u Italiji pre 3-4 godine

Objavljeno:

Prema satelitskim snimcima, tlo u Petrinji se zbog razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio to područje, spustilo više od 10 centimetara.

Snimke je na Fejsbuku objavio Alen Berta, inženjer šumarstva i konsultant u međunarodnoj kompaniji CGI zadužen za posmatranje planeta, prenosi portal Index.hr.

"Upoređujući snimke radarskog satelita Sentinel 1 od 18.12. i 30.12. vidimo da se tlo zapadno od Petrinje približilo satelitu za 44 cm na najizraženijem delu, dok se tlo same Petrinje spustilo (udaljilo od satelita) za od 10 do 30 cm", napisao je Berta.

Potres Banovina Sateliti pokazuju puni razmjer katastrofe. Uspoređujući snimke radarskog satelita Sentinel 1 od 18.12. i...

Posted by Alen Berta on Четвртак, 31. децембар 2020.

On je naveo da se u pojasu opasanom linijom Popovača, Sunja, Kostajnica, Dvor uočava takođe pomak od nekoliko centimetara, što je bilo pogubno za mnoge kuće oštećene ratom i vremenom.

Berta je ukazao da je toliko pomeranje tla većeg opsega nego prilikom razornih potresa koji su se dogodili u Italiji pre 3-4 godine.

Takođe, on je podsetio da je u potresu koji je u martu prošle godine pogodio Zagreb tlo pomerilo samo nekoliko centimetara u samom epicentru, dok je u samom gradu to bilo nekoliko milimetara.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.