DVE BAKICE SMO NAŠLI U SELU BOGU IZA NOGU, NISU HTELE DA ODU: Ovako je sada u Petrinji, mnogi danima NISU JELI HLEB
Potresno je, Foto: Printscreen / 24sata.hr

potresna situacija

DVE BAKICE SMO NAŠLI U SELU BOGU IZA NOGU, NISU HTELE DA ODU: Ovako je sada u Petrinji, mnogi danima NISU JELI HLEB

Mnogobrojni članovi Crvenog križa, radnici Civilne zaštite, vojska, kao i brojni drugi volonteri neumorno rade i prikupljaju potrepštine

Objavljeno:

U logističkom centru Crvenog Krsta u Petrinji prikupljaju se i pakuju stvari i potrepštine koji se zatim odvoze u okolna sela. Nadležne službe apeliraju da najviše nedostaje hleba, građevnog materijala, grejalica...

Mnogobrojni članovi Crvenog križa, radnici Civilne zaštite, vojska, kao i brojni drugi volonteri neumorno rade i prikupljaju potrepštine i stvari potrebne najpogođenijem stanovništvu na Banovini.

Svi paketi koji dolaze iz cele Hrvatske spremaju se u logistički centar Crvenog krsta, a zatim se prevoze u okolna sela i stanovništvu koje je u nemogućnosti doći.

Situacija je haotična, gužva je prevelika, a iz Crvenog krsta apeliuju na građane da im još uvek nedostaje hleba, vode, grejalica, građevinskog materijala i cerada.

Takođe, ističu kako tekstila, odnosno ćebića i odeće imaju previše te da se time bespotrebno zatrpava prostor.

- Idemo po svim okolnim selima, obilazimo sve, a najviše staro stanovništvo koje nema mobilne i u nemogućnosti je potražiti pomoć. Imamo pomoć svih iz Crvenog krsta, HGSS-a, Civilne zaštite i svih ostalih volontera - kaže Bojana Vukman iz Civilne zaštite.

'Najviše nam fali hleba'

Brojno stanovništvo u strahu je za svoju imovinu i ne želi napustiti svoje kuće.

- Juče smo posetili dve bake iz nekog sela 'Bogu iza nogu' koje su nisu htele napustiti svoje skoro pa u potpunosti razrušene kuće. Odveli smo ih u kasarnu, jedva su pristale otići. Njih smo namirile, ali ima još puno starog stanovništva koji traže lekove, mleko, hleb i ostale potrepštine - dodaje Bojana.

Ono na što najviše apeluju sve službe jeste nedostatak hleba koji je, kako ističe Bojana, konačno pristigao u logistički centar nakon četiri dana.

- Evo vidim sad je došao veliki kombi pun hleba. Ovo je prvi helb nakon četiri dana koliko smo ovde. Zahvaljujem kome god da je to poslao - dodaje Bojana.

Takođe, veliki broj stanovništva iz okolnih sela koje poseduje automobil došlo je ispred logističkog centra Crvenog krsta tražeći pomoć.

Naime, veliki broj ljudi službe još uvek nisu stigle obići i opskrbiti hranom i osnovnim potrepština te su se iz tog razloga oni koji to mogu uputili sami po pomoć.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.