NA BAKU ANKICU PAO DEO TAVANA: "Ne znam hoću li više moći ovde živeti, a ne znam ni gde bih..."
Baka Ankica, Foto: Cropix printscreen

tužna priča

NA BAKU ANKICU PAO DEO TAVANA: "Ne znam hoću li više moći ovde živeti, a ne znam ni gde bih..."

Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima, te istrčala na ulicu

Objavljeno: 15:55h

Među zgradama koje su pretrpele veliku štetu u Petrinji je i ona na Trgu Franje Tuđmana odmah preko puta najpoznatijeg gradskog parka i šetališta Josipa Jurja Strossmayera.

Tu smo zatekli umirovljenu učiteljicu Ankicu Lončarević koja je sretna što je preživela potres. Naime, delovi stropa popadali su po njoj dok je spavala. Prošla je, kaže, bez ikakvih ozljeda osim što se malo preplašila.

'Bila sam prisebna. Imam obitelj u Zagrebu koja je isto doživjela potres u ožujku pa sam se pripremila. Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima te istrčala na ulicu. Ne znam hoću li više moći ovdje živjeti, a ne znam ni gdje bih', rekla je gospođa Ankica za Jutarnji.

U trenutku dok smo razgovarali s gospođom Ankicom, delatnici civilne zaštite i Vatrogasci ulazili su u njen stan kako bi napravili procenu štete i sigurnost zgrade.

jutarnji hr
foto: Cropix printscreen

U ponedeljak u 6,28 sati na celom području Siska i Petronje osetio se snažan potres jačine 5,0 koji je isterao građane na ulice.

Veliki je broj građana u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U celom gradu su se oglasili alarmi na automobilima,a prema prvm informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomerao je i rušio nameštaj, slike sa zidova i sl.

U idućih nekoliko sati celo područje se više puta treslo, a dvaput je magnuta išla preko 4,0.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/jutarnji hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.