Britanci isprozivali Hrvatsku i njene političare uporedivši ih sa Titovim papagajem Kokijem!
Foto: Beta

Vapaj za Partizanima

Britanci isprozivali Hrvatsku i njene političare uporedivši ih sa Titovim papagajem Kokijem!

Britanski list je pažljivo analizirao političku scenu u "lijepoj njihovoj"
Objavljeno: 15:26h

UGLEDNI britanski magazin "Ekonomist" u današnjem članku "Vapaj za partizanima – Gde je politika ostala u 80-ima, ako ne i u 40-ima" analizira hrvatsku političku scenu.

Nije ni čudo da se obe stranke bave ideološkim pitanjima, jer ako bi se bavile ekonomskim dostignućima, obe bi imale veoma veliki problem problem - zaključuje ovaj list, koji ističe kako političku situaciju u mnogočemu ilustruje papagaj Koki.

foto: Dado Đilas

- Papagaj Koki je mudra stara ptica. Pripadao je maršalu Josipu Brozu Titu, dogogodišnjem komunističkom vođi Jugoslavije, koji je umro 1980. godine. Koki živi na Brionima, gde je Tito provodio šest meseci u godini i gde su vile i dalje rezervisane za hrvatske političare. Ako imaju sreće, turisti mogu čuti Kokija kako psuje na njih i uzvikuje "Tito, Tito, Tito", a da ima širi vokabular, sigurno bi uživao u otkrivanju najvećih državnih tajni, koji je zasigurno čuo - piše novinar "Ekonomista" te dodaje kako je u Hrvatskoj 16. avgusta započela nova predizborna kampanja koja najbolje pokazuje koliko je politika u Hrvatskoj ostala zamrznuta.

- Ključna pitanja u kampanji vrte se oko razgovora koje je pre par decenija slušao Koki - piše "Ekonomist".

foto: Beta

Kao primer navode ubistvo Stjepana Đurekovića i presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za njegovo ubojstvo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.