Ovo je 10 najmoćnijih bandi u Hrvatskoj: Spremne su na sve! Neke od njih sarađuju i sa mafijom u Srbiji! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

SVE ZARAD NOVCA

Ovo je 10 najmoćnijih bandi u Hrvatskoj: Spremne su na sve! Neke od njih sarađuju i sa mafijom u Srbiji! (FOTO)

Donosimo vam pregled najmoćnijih mafijaških bandi ikad u Hrvatskoj, a najviše organizovanih bandi je u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rjeci i Puli.
Objavljeno: 10:17h

Hrvatska je premrežena moćnim mafijaškim grupama. Ima ih više nego ikad, rasprostranjene su po celoj teritoriji, u gotovo 40 različitih grupa nalazi se i stotinu evidentiranih, opasnih i uticajnih mafijaških šefova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vrlo jasno može se imenovati desetak moćnih, hijerarhijski vrlo uređenih kriminalnih bandi. Druge su brojčano manje i slabije, kriminalci unutar takvih grupa povezuju se samo od slučaja do slučaja.

Najviše organizovanih bandi je u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Pul i gotovo sve naginju proširenju kriminala i teritorije.

Hrvatska policija, kao i većina njihovih kolega u okruženju, ima takozvanu tajnu “plavu knjige kriminala i kriminalaca” u kojoj su poimence upisani svi najvažniji akteri hrvatske kriminalne scene. Knjiga se ažurira svake godine i dostupna je samo šefovima i specijalizovanim policijskim odeljenjima za borbu protiv organizovanog kriminala.

Uz ime s nadimkom i “svežu” fotografiju s opisima ožiljaka ili tetovaža, vrlo se detaljno opisuje i kriminalna prošlost kao i sklonosti svakog kriminalca.

Nastavak na sledećoj strani.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.