KAZNE OD 200 EVRA ZA SVE KOJI PREKRŠE MERE! Capak je bio veoma OŠTAR!
Krunoslav Capak, Foto: Youtube printscreen

HRVATSKA

KAZNE OD 200 EVRA ZA SVE KOJI PREKRŠE MERE! Capak je bio veoma OŠTAR!

‘Projekcije brojki nemamo, ali računamo da će se trend preokrenuti‘, izjavio je

Objavljeno:

Direktor hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je na zdravstvenom kongresu Future Z da će danas u Hrvatskoj biti nešto manje od 4000 novozaraženih te potvrdio da će kazne za prekršitelje biti između 100 i 200 eura, javlja HRT.

Rekao je da projekcija Evropskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatskoj predviđa ogroman rast i neizravnavanje krive do februara.

Dotaknuo se i novih mera koje su danas stupile na snagu.

- Kada smo uveli one mere prije nešto više od 10 dana, kriva je počela da nam se izravnjuje, imali smo jedan blagi uspon i mislili smo da je to vrh. Međutim prošle nedelje brojka nam je opet počela naglo rasti, što je rezultiralo time da se išlo u dodatne mere. Projekcije brojki nemamo, ali računamo da će se trend preokrenuti, odgovorio je Capak, komentarušući pitanje do kada misli da će strože epidemiološke mere biti na snazi.

Ne bi, kaže, prognozirao koja će to biti brojka, ali očekuju silazni trend.

- Onda je to već povoljni trend i može se razgovarati o nekom popuštanju, dodao je. No napominje da je cela Hrvatska "debelo u crvenom", ali da je pozicija Hrvatske što se tiče mortaliteta puno bolja od ostalih zemalja Evropske unije.

- Kao što je poznato, mnoge od tih zemalja su donele puno strože mere i ranije nego mi, ali situacija im se ne popravlja, dodao je.

Kao primer iznosi Austriju koja je 2. novembra uvela gotovo potpuni "lockdown", dok je Slovenija to učinila 25. oktobra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.