JUTARNJI LIST IZ HRVATSKE OBJAVIO VEOMA ŠOKANTNU VEST: Svi građani su ostali zatečeni!
Hrvatska, ilustracija, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

loše stanje

JUTARNJI LIST IZ HRVATSKE OBJAVIO VEOMA ŠOKANTNU VEST: Svi građani su ostali zatečeni!

Broj umrlih od korone u HR raste iz dana u dan

Objavljeno:

Tokom poslednjih pet dana novembra u Hrvatskoj je umrlo više ljudi nego u prvih šest meseci epidemije korona virusa, piše danas zagrebački Jutarnji list i upozorava da bi do kraja meseca broj preminulih pacijenata od posledica virusa mogao preći 1.500.

Prema podacima Nacionalog štaba civilne zaštite u protekla 24 sata je zabeleženo 57 smrtnih slučajeva, što je najviše do sada.

Juče ih je bio 49, što je takođe bilo najviše do sada.

List konstatuje da broj umrlih raste iz dana u dan i ističe da je samo u poslednjih pet dana, ne računajući današnjih 57 umrlih, od korona virusa preminulo 194 osoba.

To je, navodi se, više nego u prvih šest meseci pandemije kada je preminulo 187 ljudi.

U razdoblju od februara do jula u Hrvatskoj je 108 osoba umrlo od covida-19, a u periodu od jula do početkanovembra njih 575.

Ukupno je, od 25. februara kada je zabeleže prvi služaj korone u Hrvatskoj umrlo 1.200 ljudi, ne računajući najnoviji podatak od 57 preminulih u poslednja 24 sata.

Jutarnji konstatuje da je samo od početka novembra u Hrvatskoj od korone umrlo 654 osoba, što, kako navode, tu državu svrstava među države sa najvećom smrtnosti od virusa u Evropi.

Prema podacima Evropskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), broj umrlih na 100.000 stanovnika u poslednjih je 14 dana u Hrvatskoj dostigao 12,2, a više od toga imaju Češka (24,5), Belgija (22,9), Bugarska (15,2), Mađarska (13,6), Poljska (13,1), Lihtenštajn (13,0), Slovenija (12,7) i Italija (12,3).

Jutarnji upozorava da paralelno sa brojem umrlih raste i broj hospitalizovanih, što je, kako kažu, pokazatelj da Hrvatska već nedeljama nema kontrolu nad epidemijom i da bi do kraja novembra mogla imati više od 1.500.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji hr/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.