SLAĐANA TRAŽI SVOJU MAJKU POSLE 44 GODINE! Možda postoji razlog zašto se nije javila, sada sam spremna na SVE!
Nestala majka, Foto: Facebook

MAJKA

SLAĐANA TRAŽI SVOJU MAJKU POSLE 44 GODINE! Možda postoji razlog zašto se nije javila, sada sam spremna na SVE!

Nemam čak ni jednu fotografiju s majkom, samo crno-belu sliku na kojoj sam se slikala u bundici i čizmicama koje mi je ona kupila.

Objavljeno:

Slađana Lončarević (51) iz Širokog Polja i vlasnica salona Venčanice La Mirada u Osjeku, odlučila je uz pomoć javnosti da pronađe svoju majku koju je zadnji put videla kad je imala sedam godina.

Naime, Slađanina majka Janja (Mandić) Nikšić posljednji se put javila svojima pre 44 godine, 1976., kada je Slađana krenula u prvi razred i od tada joj se gubi svaki trag.

Majčina majka, Mara Mandić, sve to vreme bila je Slađani i baka i roditelj, ali nakon što je ona umrla, Slađana se odvažila na društvenim mrežama d zatraži pomoć u pronalasku majke, o kojoj poslednje informacije govore da je u Nemačkoj, piše Glas Slavonije.

- Prvi je to moj javni pokušaj da pronađem svoju majku nakon 44 godine jer baka je bila protiv toga, govorila je: 'Ako ona ne traži tebe, zašto bi ti tražila nju?!' Želim pronaći majku ili saznat istinu o njoj, ma kakva ona bila. Našla je - ne našla, ali ću barem biti mirna da sam pokušala - kazuje svoju životnu priču Slađana koja je rođena 13. oktobra1969. godine u Osjeku.

Ja tražim svoju mamu prošlo je jako puno vremena ali to me stalno kopka i željela bih je pronaći.Ja sam rođena...

Posted by Slađana Lončarević on Понедељак, 09. новембар 2020.

Dva meseca kasnije njeni roditelji Josip i Janja Nikšić odlaze u Nemačku, a kćerkicu poveravaju na brigu baki i deki, Janjinim roditeljima, u Josipin Dvoru pokraj Osjeka. Josip i Janja u Nemačkoj se nakon nekog vremena razvode i svako odlazi na svoju stranu.

- Nakon razvoda, otac odlazi u Francusku, gde se drugi put oženio i s drugom ženom dobio sina i ćerku, Aleksa i Sandru. S ocem sam bila u kontaktu pre više od deset godina i posle više ne. Nisam htela da zbog kontakata sa mnom ima problema sa sadašnjom suprugom - kaže Slađana dodaje kako se njena majka prvih se godina javljala, slala joj pisma i pakete, ali odjednom je sve to stalo nakon Slađaninog polaska u prvi razred osnovne škole.

- Čula sam da je mama jednom i bila, ali ne sećam se tog susreta s njom. Čula sam da je bila s nekim čovekom i da je deda rekao da se više ne pojavljuje, da će on i baka brinuti o meni. Baka mi je pričala da su dobili i razglednicu od nje, ali baka je rekla da je to neko ovde kod nas ubacio u poštu.

Baka Mara mi je bila sve, moj anđeo na zemlji. Jednom mi je rekla da su moju mamu i oni pokušali tražiti, ali bezuspešno. Nemam čak ni jednu fotografiju s majkom, samo crno-belu sliku na kojoj sam se slikala u bundici i čizmicama koje mi je ona kupila. Sa mnom na fotografiji je moja teta - kaže Slađana, majka 30-godišnjeg sina i 28-godišnje ćerke.

- Gajila sam nadu i razmišljala o ponovnom susretu s majkom sve dok nisam dobila svoju decu. Mislila sam: kada mi se dosad nije javila, ni neće. Posvetila sam se deci, suprugu, porodici, razmišljanje o majci potisnuli su drugi prioriteti u životu, ali ponovno me to počelo kopkati nedavno. Videla sam na mrežama kako jedna žena mojih godina traži svoju majku. Pomislila sam kako ja to dosad nisam pokušala, pa sam krenula s Facebookom - kaže Slađana koja je izgubila i supruga nakon teške bolesti.

- Sada kada sam javnost pozvala da mi pomogne bilo kakvom informacijom o majci, spremna sam na sve. Ima svakakvih komentara, ima ljudi koji pišu da je oni nikada ne bi tražili, jer da ona nije tražila mene, a zna gde sam ostala. Ali prati me misao kako možda postoji razlog zašto se nije javljala.

Razmišljam, pa nije moja baka, koja je bila predivna osoba, mogla roditi nekog tako bešćutnog da se ne javi bez opravdanog razloga - kaže Slađana i zaključuje: - Možda je majci nakon toliko godina sada neugodno da mi se javi. Možda je negde bolesna i nemoćna, zavisi o tuđoj pomoći. Ako danas ima svoj život, poštujem, ništa ne očekujem jer prošle su tolike godine, samo želim znati istinu, biti mirna. Ako više i nije živa, želim joj naći grob - kazala je za Glas Slavonije.

Svi koji imaju dojavu o njenoj majci mogu kontaktirati na slada.loncarevic@gmail.com.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.