OVAJ SEGMENT TURIZMA JE PORASTAO ZA 86 ODSTO: Svi padaju, samo oni rastu!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

DA NE POVERUJETE

OVAJ SEGMENT TURIZMA JE PORASTAO ZA 86 ODSTO: Svi padaju, samo oni rastu!

Turistička agencija Croatia Luxury Rent za plasman luksuznog privatnog smeštaja od kraja maja do kraja avgusta ostvarila je 12% rasta dolazaka u odnosu na lani.

Objavljeno:

Prosečna popunjenost smeštajnih kapaciteta bila je čak 86 posto, otkrio je Josip Stulić, osnivač agencije koja ima ponudu duž čitave obale.

Pritom, najbolje rezultate su ostvarile Istarska i Primorsko-goranska županija, a slede ih Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija. Najslabija ostvarenja beleže županije s krajnjeg juga što se tumači značajnijom prometnom udaljenošću za auto posetitelje, piše portal Poslovni.hr.

Za ukupno ostvareni pozitivan rezultat zaslužna je činjenica što je nakon završetka prolećnog lokdauna veći deo tržišta Hrvatsku ocenio kao sigurnu destinaciju. Stulić naglašava kako očekuje da će Hrvatska i sledeće godine imati reputaciju sigurne destinacije.

“Najveći broj zahteva pri bukingu se odnosio na sigurnost smeštaja, svojevrsnu izolaciju od većih turističkih kretanja i smeštajni sadržaji koji omogućuju stalni boravak u jedinicama, poput bazena, džakuzija, spoljnih kamina, multimedije”, pojašnjava Stulić.

Od ukupnog broja gostiju, bilo je 26 posto Nemaca, 11 posto posetilaca iz zemalja Beneluksa, 10 posto Skandinavaca, 9 posto Austrijanaca, 6 posto Slovenaca te isto toliko Švajcaraca, 5 posto Mađara i Poljaka.

Ipak, širenje pandemije u jesen i ovoj agenciji će doneti pad prometa od 4 posto u odnosu na 2019. godinu.

“Naša su predviđanja da će domaći turizam i sledeće turističke sezone biti primamljiv gostima prvenstveno iz Europe, te očekujemo kako će Hrvatska i u 2021. biti jedan od turističkih lidera na Mediteranu”, ističe Stulić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Poslovni.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.