NEVEROVATNE KORONA BROJKE IZ HRVATSKE! Šta je ovo, LJUDI?
Ilustracija, Foto: EPA/JAMES ROSS

UŽAS

NEVEROVATNE KORONA BROJKE IZ HRVATSKE! Šta je ovo, LJUDI?

Ovo dosad nismo imali

Objavljeno:

Direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar novinarima se obratio s nove lokacije za testiranje na koronavirus u Zagrebu, rekavši da će brojka zaraženih u glavnom gradu danas biti veća nego juče.

- To je 798, a radi se o stanovnicima koji imaju boravište u Zagrebu. Brojke nam još uvek rastu, danas je više nego juče. Dobili smo jučea saglasnost od HZJZ-a i od Ministarstva da idemo s promotivnim lecima za poštovanje mera. Radimo na edukaciji što god je moguće, da ljude osvestimo da ovo nije šala ni igra. Ušao je Covid i u domove za starije, smrtnost je za njih veća. Imamo razloga za brigu i treba se ponašati u skladu sa merama. Nema posebnih žarišta. Virus se širi horizontalno. Imamo cele porodice koje su zaražene, sve ih je više. Nemamo vremena sada baviti se statistikom. Epidemiolozi rade od 7 ujutro do ponoći, u 1, 2 u noći zovu pozitivne i kontakte. Call centri nam tu neće puno pomoći, dobili smo saglasnost za 16 novih ljudi i to bi nam trebalo pomoći da raščistimo ovu gužvu - rekao je Šostar.

Uz njega je bio i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, koji je najavio da će brojka i na nacionalnom nivou danas biti veća nego juče, kada je zabeleženo 1867 novozaraženih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.