POJAVIO SE SNIMAK PUCNJAVE U ZAGREBU: Sad se JASNO VIDI šta se KRIJE iza NAPADA na ZGRADU VLADE! (VIDEO)
To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno, Foto: Printscreen

jasna slika

POJAVIO SE SNIMAK PUCNJAVE U ZAGREBU: Sad se JASNO VIDI šta se KRIJE iza NAPADA na ZGRADU VLADE! (VIDEO)

Na konferenciji je objavljen video snimak napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na zgradu Vlade

Objavljeno:

Nakon bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu

U Upravi policije, načelnik policije Nikola Milina i županijski državni tužilac sa Županijskog suda u Zagrebu Jurica Ilić na konferenciji za novinare govorili su o istrazi napada na zgradu Vlade u kojoj je ranjen policajac.

Na konferenciji je objavljen video snimak napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na zgradu Vlade. Nakon bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu.

Utvrđeno je da je reč o pokušaju tri teška ubistva policajaca, rekao je Milina na početku. Izrazio je saučešće porodici napadača. „Sve prikupljeno pokazuje koliko ovo pitanje i radikalizacija mogu uticati na različita ponašanja i dovesti do najtežih posledica“, rekao je.

"Možemo potvrditi da postoje elementi koji ukazuju na izvršenje dela terorističkog modaliteta. To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno. Nastavljamo sa mjerama i radnjama radi rasvjetljavanja svih okolnosti. Vezano za ovaj događaj i danas smo priveli jednu osobu u Policijskoj upravi Sisak. Moslavina, što takođe možemo povezati sa događajem sa elementima terorisanog Trga Svetog Marka “, rekla je Milina.

Naglasio je da je problem da građani imaju ilegalno oružje i dalje prisutan.

"Iza ovog događaja krile su se razne prijetnje i prijeteće ponašanje. Zamolio sam policiju da poduzme sve preventivne mjere kako bi to spriječila i zaštitila sve građane Republike Hrvatske kao i državne dužnosnike", rekao je.

Ilić je rekao da je počinilac izvršio samoubistvo nakon napada, tako da za njega nema krivičnog gonjenja. "Postoje elementi koji ukazuju na terorističku prirodu počinjenja zločina," rekao je Ilić.

"Bilo je dosta spekulacija o obezbeđivanju zaštićenih objekata. Podigli smo mere bezbednosti na Trgu Svetog Marka. Spekuliralo se o neadekvatnom sistemu. Ali iz reakcija policajaca koji su odbacili napad počinioca, jasno je da je sistem bio funkcionalan." "Jednom pohvalim reakciju policije. Možete da vidite pretnju trojice policajaca, ali i drugih ljudi u zgradi Vlade Republike Hrvatske", rekao je.

"Napadač je već ispalio određenu količinu municije i imao reakciju nakon toga, vratio se bočno i otišao da zameni okvir i ispalio dodatnu municiju. Ali nakon reakcije policajca, napadač je odbijen u daljem napadu", rekla je Milina.

Milina je rekla da je policija vrlo detaljno odredila njegovu rutu. Na pitanje zašto su odlučili da objave snimak, rekli su jer su se pojavile različite interpretacije događaja i zbog javnog interesa.

"Važno je da svi građani vide šta se dogodilo. Prvih dana građani su mislili da je napadnut samo jedan policajac. Ali sada se vidi da su napadnuta trojica. I jasno je da nije bilo ličnog motiva", rekla je Milina.

"U ovom slučaju postoje nesporni elementi krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, čiji nam način daje pravo da istražimo da li je postojao terorizam", rekao je Ilić.

Na pitanje koji su elementi terorizma, rekao je da način pogubljenja pokazuje da je moguće da je to bio akt terorizma. Ilić je rekao da činjenica da je neko pucao samo na zgradu Vlade nije dovoljna da se kaže da je reč o terorizmu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir/RTL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.