NOVI AMBASADOR RUSIJE U ZAGREBU: Nećete verovati gde je odmah otišao, a samo što se RASPAKOVAO!
Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, Foto: Profimedia

hrvatska

NOVI AMBASADOR RUSIJE U ZAGREBU: Nećete verovati gde je odmah otišao, a samo što se RASPAKOVAO!

"Kad sam prvi put došao na Balkan, trudio sam se da pročitatam što više članaka i knjiga o ovoj regiji, njen razvoj i istoriju" - izjavio je Nesterenko

Objavljeno:

Novi ruski ambasador u Hrvatskoj, karijerni diplomat i bivši potparol tamošnjeg ministarstva spoljnih poslova Andrej Nesterenko juče je predao isprave kojom se kome daje poverenje, hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću.

O tome što očekuje od svog mandata u Hrvatskoj, kako ocenjuje odnose dve država, o LNG-u i ruskom plinu te o važnom dolasku ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, ispričao je nakon što je položio cveće na grob i odao počast prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu.

"Kad sam prvi put došao na Balkan, trudio sam se da pročitatam što više članaka i knjiga o ovoj regiji, njen razvoj i istoriju.

''Istorija Hrvatske pokazala se jako zanimljivom, razvijali ste se uz druge balkanske narode, imali različite etape istorije, ali na kraju došli ste do nezavisnosti. Sa zanimanjem sam čitao biografiju dr. Franje Tuđmana i znam da se razvijao prvo kao vojnik, a onda kao političar. Ako se dobro sećam, bio je učesnik partizanskog pokreta. Dr. Tuđman ostavio je značajan trag u istoriji cele regije i hrvatskog naroda. Bio je prvi predsednik RH i to govori mnogo – hrvatski mu je narod izrazio poverenje i u istoriji će ostati kao značajni političar i prvi predsednik RH. I puno govori činjenica da je više puta bio izabran, ukazuje na poverenje koje su mu ukazali građani. Zbog svega toga, osetio sam da trebam doći na grob predsednika Tuđmana i staviti ovaj venac s cvećem'' - završava Nesterenko.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.