KORONA ĆE SAMU SEBE DA UBIJE? Poznati genetičar otkrio nešto sasvim novo o virusu!
Miroslav Radman, Foto: Printscreen/Youtube

prognoza genetičara

KORONA ĆE SAMU SEBE DA UBIJE? Poznati genetičar otkrio nešto sasvim novo o virusu!

Kao genetičar, on je podelio svoje mišljanje o tome šta bi moglo da se dogoditi s virusom

Objavljeno:

Hrvatski genetičar Miroslav Radman dao je svoju prognozu o tome šta će se u narednom periodu dešavati sa korona virusom.

Hrvatski naučnik Miroslav Radman koji je ujedno i član Naučnog saveta Vlade Hrvatske komentarisao je koronavirus i smrtnost od kovida. Takođe, Radman je kao genetičar dao svoja predviđanja o tome kako bi se virus mogao razvijati.

"Jako se malo može predvideti s obzirom na širenje kovida. Dovoljno su ljudi pametni da ne predviđaju jer nemamo elemente predviđanja budućnosti. Najvažniji podatak je koja je posledica tih zaraza. Većina su asimptomatski i smrtnost jako opada s vremenom, tako da ne treba paničiti. Bilo bi dobro znati zašto smrtnost opada. Ne opada samo jer se zaražavaju i mlađi ljudi, pogotovo tokom leta. Interesantna je opservacija da smrtnost jako opada u odnosu na februar i mart", kazao je Radman.

Kao genetičar, on je podelio svoje mišljanje o tome šta bi moglo da se dogoditi s virusom. Smatra da će virus izumreti.

"I naučnici kada nemaju podatke ne mogu biti funkcionalno naučnici ako nemaju podataka. Ja kao genetičar predviđam da će virus izumreti akumulacijom mutacija, svojih sopstvenih grešaka u kopiranju, jer ti virusi koji imaju RNA, ne DNA kao genom mutiraju oko 100.000 puta više.

Virus će možda da izumre od genetske smrti ako akumulira toliko mutacija grešaka. I to predviđam jer nemamo podataka za budućnost koja je po definiciji nepoznata", rekao je Miroslav Radman.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.