DRAMATIČNA IZJAVA HRVATSKOG MINISTRA ZDRAVLJA: Bez ovih MERA virus će nas totalno UNIŠTITI!
Uz to, treba napomenuti da virus ulazi u zdravstveni sistem, Foto: Facebook printscreen

opasna situacija

DRAMATIČNA IZJAVA HRVATSKOG MINISTRA ZDRAVLJA: Bez ovih MERA virus će nas totalno UNIŠTITI!

Moramo se zapitati ko će nas lečiti i kako možemo sprečiti ovu pošast

Objavljeno:

Ministar zdravlja Vili Beroš imao je poprilično dramatično izlaganje nakon dana koji je srušio rekord po broju novih infekcija virusom covid-19. U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabležen novi rekord u broju zaraženih koronavirusom - utvrđen 1.131 novi slučaj, a umrla je jedna osoba, izvestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

- Svedočimo onom što nije samo hrvatska specifičnost. U celoj Evropi brojevi rastu. Prvi put je brojka prešla 1000. Uz to, treba napomenuti da virus ulazi u zdravstveni sistem. Kuca na vrata staračkih domova, ozbiljno preti na sve strane. Ako to ne učinimo, preći ćemo Rubikon u zdravstvenom smislu. Odustanemo li od lične odgovornosti, odustanemo li od zajedništva, dopustićemo da virus upravlja našim životima. Mere nisu kazna, one su stručno utemeljene, one su donesene da preživimo ovu grozotu. Zdravstveni sistem funkcioniše jer se zdravstveni radnici veoma trude. Ali to ne može sanirati neodgovorno ponašanje pojedinaca. To ima svoje granice - rekao je Beroš otkrivši jedan novi podatak.

- Nažalost, imamo podatak da je troje ljudi preminulih, a ne jedan. Ovim brojevima ne želimo nikoga plašiti. Naša dužnost je transparentno izvestiti o zbivanjima. Dovoljno je podsetiti na to što se zbivalo na proleće u susednim državama. Krajnje je opasno minorizirati situaciju - rekao je Beroš.

- Moramo se zapitati ko će nas lečiti i kako možemo sprečiti ovu pošast. Veoma se trudimo balansirati mere. Te mere iskomunicirane su s predstavnicima tih aktivnosti - naš cilj nije zatvoriti celokupnu privredu. Naš cilj je naći način suživota s virusom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.