Hrvatska se sprema za rat sa Srbijom?! Obveznicima stigli vojni pozivi!
Foto: Beta

Komšije, šta je to?!

Hrvatska se sprema za rat sa Srbijom?! Obveznicima stigli vojni pozivi!

Došao je uz napomenu da neodazivanje pozivu za učestvovanje u vojnoj obavezi, radnoj obvezi, radnoj pomoći, odnosno ustupanje materijalnog sredstva bez opravdanog razloga za sobom povlači novčanu kaznu od 1000 do 5000 kuna
Objavljeno: 09:52h

Tridesetogodišnji Županjac ostao je zatečen i neprijatno iznenađen kada mu je pre nekoliko dana stigao poziv iz Ministarstva odbrane, Područnog odseka za poslove obrane Vukovar, da se javi u Ured državne uprave 'radi saopštavanja ratnog rasporeda u OSRH', piše Glas Slavonije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Došao je uz napomenu da neodazivanje pozivu za učestvovanje u vojnoj obavezi, radnoj obavezi, radnoj pomoći, odnosno ustupanje materijalnog sredstva bez opravdanog razloga za sobom povlači novčanu kaznu od 1000 do 5000 kuna.

Romantika nije umrla! Bosanac zaprostio devojku na neverovatan način i oduševio ceo svet! (FOTO)

- Što se to događa? Kakav ratni raspored? Moram priznati da mi nije bilo nimalo prijatno da pročitam tu formulaciju. Supruga se odmah uspaničila i već me danima opseda s pričom da spakujemo kofere, uzmemo decu pod ruku i krenemo za Nemačku, jer ko zna što se to kod nas sprema - požalio se Županjac.

foto: Profimedia

U Uredu za odnose s javnošću MORH-a pojasnili su kako je reč o redovnoj aktivnosti ažuriranja podataka vojnih obveznika. Konkretno, reč je o pozivanju razvrstanih pričuvnika, odnosno osoba koje su odslužile vojni rok, ili bile na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju, ili u delatnoj vojnoj službi i određena im je vojno stručna specijalnost zbog daljnjeg ustrojavanja pričuvnih postrojbi OS RH.

foto: AP

Takve aktivnosti u septembru će se provoditi u Đakovu, Valpovu, Vukovaru, Županji i Vinkovcima. U MORH-u navode da je ustrojavanje pričuvnog sastava OS RH počelo krajem 2014. godine, a tokom idućeg desetogodišnjeg razdoblja planirano je s nastavkom tog procesa te ustrojavanjem dvanaest pričuvnih postrojbi koje će obuhvatiti 20.000 pričuvnika. Dosad su već formirane u Osijeku i Dubrovniku, pišeGlas Slavonije.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.