JEZIVA PROGNOZA JE UPRAVO OBJAVLJENA ZA HRVATSKU: Jutros je oboren crni rekord od juče, a tek nam se CRNO PIŠE!
koronavirus, Foto: EPA/JAMES ROSS

loš scenario

JEZIVA PROGNOZA JE UPRAVO OBJAVLJENA ZA HRVATSKU: Jutros je oboren crni rekord od juče, a tek nam se CRNO PIŠE!

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata zabeležena 793 nova slučaja zaraze korona virusom, što je novi rekord u broju zaraženih...

Objavljeno:

U Zagrebu je u poslednja 24 sata potvrđeno 211 novih slučajeva korona virusa, isto kao i juče, izjavio je direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.

On je za agenciju Hina rekao da su jutros mediji izvestili da je u Zagrebu potvrđeno rekordnih 217 pozitivnih osoba, ali da je naknadno ustanovljeno da šest osoba, koje su sinoć bile ubrojane u pozitivne, imaju prebivalište izvan Zagreba.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš opisao je u sredu uveče situaciju s korona virusom u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću i upozorio da će zaraženih biti još više.

- Situacija je zabrinjavajuća, ali nije iznenađujuća. Okolnosti u proteklih mesec dana, kao i okolnosti u Evropi i svetu, ukazuju na to da svuda raste broj novozaraženih, a tako i u Hrvatskoj - kazao je sinoć Beroš za RTL.

Dodao je da su veća okupljanja ljudi u poslednjih mesec dana generisala neka žarišta koja su uzrokovala ovakav porast.

- Osim toga, tu je i hladno vreme i činjenica da smo više u unutrašnjim prostorima i to je uticalo na porast broja zaraženih. Biće još i više zaraženih, zato se treba ponašati odgovorno i poštovati mere - rekao je ministar.

Nije isključio ni mogućnost da u Hrvatskoj bude i više od hiljadu zaraženih dnevno.

- Moguće je da će u sledećim danima biti još povećan broj novozaraženih. Međutim, posebno je važno shvatiti da se treba ponašati odgovorno, samodisciplinirano i ozbiljno te poštovati mere koje smo preporučili. Ako ne budemo odgovorni, ako se budemo družili, brojke će rasti i dalje - kazao je Beroš.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.