MILETU NA SPOMENIKU NACRTAN CEO ŽIVOT! Kamenorezac se rasturio od posla, a region od smeha! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

ŽIVOPISNO

MILETU NA SPOMENIKU NACRTAN CEO ŽIVOT! Kamenorezac se rasturio od posla, a region od smeha! (FOTO)

Glava podravske porodice Milana Udorović regionalnim medijima postao je poznat kao navodni ‘kralj internet prevara’

Objavljeno:

Teško da iko može proći pokraj nadgrobnog spomenika obitelji Udorović na mesnom groblju u Peterancu kod Koprivnice, a da ne zastane i pogleda ovo u najmanju ruku neobično delo kamenoresca..

Glava podravske porodice Milana Udorović regionalnim medijima postao je poznat kao navodni ‘kralj internet prevara’, za što su ga sumnjičili brojni kupci. No, Udorović za to nikad nije kazneno odgovarao te je i porodica koja poseduje veliko bogatstvo, u više navrata odlučno opovrgnula takva sumnje.

Spomenik supružnika Udorović na groblju odskače veličinom, nakošenim polažajem, a posebno i pre svega sadržajem. Na velikoj nadgrobnoj ploči, s leve strane, ističu se uklesani likovi i verni prikazi vlasnika grobnice Trezice i Milana Udorovića. No, ono što zaista upada u oči je desna strana mramorne ploče.

Tamo je prikazan Audi s registracijskom oznakom Mile, a tako prijatelji i poznanici zovu Milana Udorovića. Ispred luksuznog automobila sto je prekriven novčanicama od 500 evra i boca s natpisom „visky“, a verovatno se radi o popularnom viskiju samo nije pravilno napisano.

Ploča je lišena bilo kakvih verskih sadržaja, osim velikoga krsta oko Milanovog vrata, a u podnožju groba nalazi se i ‘knjiga života’ u kojoj je opisan svojevrsni oproštajni razgovor između supružnika Trezice (45) i Milana (66).

“Biću tamo s tobom i na onom svetu, znaj dragi nikada te ostaviti neću”, obraća se Trezica svojem Milanu, a on odgovara ovim stihovima: “Sunce nebo duga i biseri beli, sve je tako blizu a ipak nas deli”.

Srećom, vlasnici ovog nadgrobnog spomenika još su živi, pa su mogli da objasne razlog ovakvog neobičnog poduhvata koji je postao posebnost i svojevrsna atrakcija na peteranskom groblju.

- Sve ovo što se vidi na grobnici je prikaz načina na koji smo živeli život, posebno moj suprug. Takav način života živeo je i njegov otac, a on je nastavio tradiciju. Želeli bismo da nas ljudi pamte na način na koji smo živeli naš život, pa smo se zato odlučili na ovakav spomenik - rekla nam je Trezica Udorović, koja je i odala malu tajnu.

- Nismo baš o tom javno govorili, ali inspiraciju za naš spomenik našli smo u nadgrobnom spomeniku prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana. Suprug i ja bili smo tamo da se poklonimo i odmah smo dobili ideju - objasnila je gospođa Trezica.

(Espreso.co.rs)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.