HRVAT JE NOŽEM UBIO SVOJU PRELEPU SUPRUGU: A sada ga je stigla ZASLUŽENA KAZNA!
Hrvat ubio ženu, Foto: Printscreen/Facebook

monstruozno ubistvo

HRVAT JE NOŽEM UBIO SVOJU PRELEPU SUPRUGU: A sada ga je stigla ZASLUŽENA KAZNA!

Prema navodima tužilaštva, žena je htela ostaviti 43-godišnjaka te je nameravala podneti zahtev za razvod braka

Objavljeno:

Na doživotnu kaznu zatvora u petak je na sudu u Hanauu osuđen hrvatski državljanin Rudolf H. (43) koji je u februaru ove godine u stanu u Bad Soden-Salminsteru nožem ubio svoju 38-godišnju suprugu Brižit H. i to pred očima njihove 13-godišnje ćerke, javlja Fenix-magazin.

Presudu je u petak donela sutkinja Zemaljskog suda u Hanauu Suzane Vecel. Prema rečima tužioca, 43-godišnjak je supruzi nekoliko puta pretio ubijstvom zbog njene namere da podnese zahtev za razvod braka. Na dan ubistva, 18. februara, zadao joj je tri uboda nožem s oštricom dužine 20 centimetara.

Nakon presude, advokat 43-godišnjeg Hrvata nije isključio žalbu na presudu.

Prema navodima tužiteljstva, žena je htela ostaviti 43-godišnjaka te je nameravala podneti zahtev za razvod braka. No, on se s time nije mirio. S 15-godišnjim sinom optuženi se vratio 18. februara ove godine oko 2 sata ujutro u njihov zajednički stan.

Nesnosna buka

Odmah je došlo do svađe bračnog para. Muškarac je optužio suprugu da je već zvala advokata kako bi podnela zahtjev za razvodbraka. Rekao joj je kako to neće dopustiti ni pod kojim okolnostima.

Spor među supružnicima je eskalirao do te mere da je muškarac zgrabio kuhinjski nož i zadao jedan ubod u gornji, prednji, deo tijela svoje supruge. Uprkos teškoj povredi i obilnom krvarenju žena je uspela da pobegne u dnevnu sobu, gdje im je bila 13-godišnja ćerka. Suprug je dotrčao za njom i naneo joj još dva uboda nožem u trbuh.

Glavni državni tužitelj Dominik Mies je rekao da je već prvi ubod bio smrtonosan, javlja Fenix.

O jezivom zločinu izvestili smo ranije ove godine. Policiju su nazvali susedi kad su u pet sati ujutru čuli nesnosnu buku i prepirku koja je dolazila iz njihova stana. Susjedi bračnog para otkrili su tamošnjim medijima kako su čuli njihovu maloletnu kćer dok je na hrvatskom vikala: "Mama, puna si krvi!".

- Motiv zločina još nije potpuno razrešen, ali postoje naznake da se žena htela odvojiti od supruga, što on nije htio prihvatiti, pa je poludeo - izjavio je par dana nakon zločina glavni tužilac Dominik Mies.

Potvrdio je kako je na mestu zločina pronađen nož s 20 centimetara dugom oštricom. Mediji su izvestili i kako su se deca tada našla pod nadzorom službe za krizne intervencije.

- Ubojstvom je na najtragičniji mogući način okončana bračna zajednica Brigite i Rudolfa H., koja je od samog početka slutila na zlo - rekli su splitski poznanici i prijatelji supružnika, "jer je lepa i vredna mlada žena, strepila od muža već od prvog dana braka".

'Otišli su za crkavicu'

I to to toliko da se čak nije usudila ni sanjati kako bi ga napustila. Bojala se, vele, najgoreg.

Rudolf H., došljak u Dalmaciju iz omanjeg slavonskog mesta, radio je desetak godina kao čuvar u jednoj splitskoj tvrtci, vozio motore, rekreativno trenirao kik boks i uživao u svom hobiju s papagajima. S Brigitom, po rođenju Splićankom sa Splita nemačkog imena kojeg joj je nadenula majka, zasnovao je brak u kojem su dobili dečaka i devojčicu.

Brigite je donosila novac u kuću. Kako bi podigla decu, nije birala poslove – jedno vreme platu je zarađivala kao blagajnica u velikom trgovačkom centru na Lovrincu, a radila je i u telefonskoj prodaji i kojekakve druge poslove. Kad je stigla u Nemačku, počela je čistiti...

- Njen suprug stalno je govorio kako je ovde loše, on je uvek htio nešto više. A otišli su tamo za crkavicu. Mislim da nisu ni lipe zaradili. Bilo je to preživljavanje. I gore od toga... Znate kako je, kad naši ljudi tek stignu tamo. Žive ajme majko, rade najniže poslove koje Nemac neće. Svako misli da je Nemačka ne znam što. Svašta je, jadna, radila, nijedan posao joj nije bio stran. Baš je bila vredna - slomljenim glasom pričala je Brigittina dobra drugarica.

Nikako ne može prihvatiti što među živima više nema jedne dobre duše i požrtvovne majke, kojoj je, bez dlake će na jeziku, najveću nesreću u život donio upravo suprug, koji joj ga je i oduzeo.

- Sada je htela pokrenuti razvod... Težak je to bio brak od prve sekunde, fizičkog zlostavljanja bilo je od samog početka. To se moralo dogoditi kad tad. On je nju kontrolisao iz minute u minutu, u pitanju je strašno ljubomoran, nasilan tip. Šta, uostalom, reći o muškarcu koji je u njihovu dvosobnom stančiću u Kaštelima, kupljenom na kredit, samom sebi u jednoj sobi napravio teretanu. Kupiš dvosoban stan, imaš dvoje dece i onda od jedne sobe napraviš sebi teretanu?! Pa valjda ćeš od dve sobe deci dati jednu - tužno je novinarima pričala Brigitina poznanica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.