Mesić: Samo slepci ne vide hrvatske zločine nad Srbima!
Foto: Profimedia

konačno iskren

Mesić: Samo slepci ne vide hrvatske zločine nad Srbima!

- Srpske žrtve niti su nebitne za Hrvatsku, niti to smiju biti. I one su dio naše prošlosti i mi se moramo znati s time nositi, poručio je u razgovoru za Nedeljnik bivši predsednik Hrvatske i poslednji predsednik SFRJ Stjepan Mesić
Objavljeno: 12:45h

Ratne sjekire bit će zakopane onoga trenutka kada se svi, i mi u Hrvatskoj i vi u Srbiji, suočimo s istinom o prošlosti, u prvome redu svojoj, ali ne i samo svojoj. To je osnovni preduvjet da se prestanu širiti predrasude prema "onim drugima", da se prestane širiti legenda o stoljetnom neprijateljstvu, što je notorna laž, da se prekine s netolerancijom na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Ja sam pokušao utrti put prema takvome razvoju. Počeo jesam, ali oni iza mene nisu nastavili, konstatovao je Stjepan Mesić, bivši predsednik Hrvatske, i čovek koga i danas smatraju poslednjim političkim simbolom SFR Jugoslavije, u intervjuu za Nedeljnik u kojem je otvoreno pričao o poslednjim prepucavanjima Beograda i Zagreba, ustaštvu u Hrvatskoj, slučajevima Barešić, Stepinac i Glavaš, te o svom povratku u politiku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Srpske žrtve niti su nebitne za Hrvatsku, niti to smiju biti. I one su dio naše prošlosti i mi se moramo znati s time nositi, poručio je u razgovoru za Nedeljnik bivši predsednik Hrvatske i poslednji predsednik SFRJ Stjepan Mesić.

foto: Nedeljenik

Nedeljnik je ovog, sada već osamdesetjednogodišnjaka, pronašao u Zagrebu. Nije mu, očigledno, dosadila politika, jer se ponovo vraća u njenu arenu iz koje se izmakao nakon odlaska s Pantovčaka. Želi, kako kaže, da pomogne da se SDP Zorana Milanovića vrati na vlast.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.