NOVA AKCIJA HRVATA: Uhapšeno 8 Srba iz Negoslavaca za zločin u Ovčari!
Negoslavci su čisto srpsko selo, Foto: Printscreen

ponovo

NOVA AKCIJA HRVATA: Uhapšeno 8 Srba iz Negoslavaca za zločin u Ovčari!

U MUP-u kažu da će više informacija "javnosti moći dati po dovršetku svih radnji"

Objavljeno:

Na području Vukovarsko-srijemske županije policija privodi danas osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, prenela je Hina.

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su ranije danas da su uhapšeni meštani Negoslavaca, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima.

Načelnik te opštine Dušan Jeckov izjavio je za Radio Borovo da je policija u Osijek privela osam meštana Negoslavaca i da se uglavnom radi o ljudima koji su u ratno vreme bili zaposleni u Vupiku.

Negoslavci su čisto srpsko selo, kraj Vukovara.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je agenciji potvrdila da policija sprovodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog, kako je navela, ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

- Policijski službenici Radne grupe direktorata policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom, vukovarsko-sremskom i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije sprovode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari - rekla je ona.

Dodala je da je u tom slučaju obuhvaćeno više osoba sa područja Vukovarsko-sremske županije.

U MUP-u kažu da će više informacija "javnosti moći dati po dovršetku svih radnji".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.