UZEO JE LUK I STRELU I NJIH 15 JE ISPALIO U SVOJU DEVOJKU: Kada čujete razlog, SLOŠIĆE VAM SE!
Par, ilustracoija, Foto: EPA/GYORGY VARGA, Ilustracija

nije svoj

UZEO JE LUK I STRELU I NJIH 15 JE ISPALIO U SVOJU DEVOJKU: Kada čujete razlog, SLOŠIĆE VAM SE!

Osam je pogodilo cilj: ranjena je u butine, nogu, glavu i ruke, a kako je sagla glavu i rukama pokrila lice, strele je nisu pogodile u vitalne delove glave

Objavljeno:

Muškarac (50) s područja Podravine i Prigorja (identitet poznat redakciji portala podravski.hr) zlostavljao je devojku s kojom je bio u vezi na strašan, dosad neviđen način. Nesrećna devojka može da zahvali samo Bogu što je ostala živa tog 21. aprila pre dve godine. Bez straha je došla kod dečka kome se tada očigledno nešto otkačilo u glavi.

Uzeo je luk i strele sa zašiljenim vrhovima i odapeo petnaestak strela u smeru nesrećne devojke. Osam je pogodilo cilj: ranjena je u butine, nogu, glavu i ruke, a kako je sagla glavu i rukama pokrila lice, strele je nisu pogodile u vitalne delove glave. Kako se navodi u presudi suda, teške povrede izostale su samo pukim slučajem.

Osuđen na robiju

Međutim, tu nije bio kraj sadističkom iživljavanju sumanutog 50-godišnjaka. Kako bi je zastrašio, pretio joj je kuhinjskim nožem, koji joj je prislonio uz ruku, a kada je pokušala da pobegne, zaključao je vrata sobe u kojoj se nalazila i bacio ključeve kako ih ne bi pronašla. Preklinjala ga je da je pusti, ali je on zaključao vrata. Nesrećnica je tako zatočena u sobi provela sat i po. Jecala je, plakala i zapomagala da je pusti kući.

Zbog tog zlodela 50-godišnjak je osuđen na godinu i 10 meseci bezuslovnog zatvora, a na sudu mu je izrečena i bezbednosna mera obaveznog lečenja od zavisnosti od alkohola i lekova. Ta mera će se primenjivati do prestanka zatvorske kazne, a najduže tri godine, prenosi podravski.hr. Osim toga, moraće da plati troškove suda i krivičnog postupka u iznosu od 7.500 kuna (oko 117.000 dinara).

Hladnokrvno priznao

Iskazi dati na sudu otkrili su monstruoznost događaja koji je pretrpela nesrećnica, kao i brutalnost nasilništva kojem je bila izložena.

Nasilnik je u svojoj obrani rekao da, dok su bili u vezi, ona je više njega povredila nego on nju. Priznao je da joj je pretio i da ju je držao u kući oko sat vremena, “ali samo dok se ona ne smiri”.

– Ubola me nožem u nogu i iščupala kosu za periku. Gađao sam je nakon toga strelama, a luk koji koristim inače probija vrata na 15 metara. Luk sam koristio tako da je ne povredim jako. Gađao sam je sa udaljenosti od metar i po i ciljano u pojedine delove tela, tek toliko da je uplašim. Pred njom sam napeo luk do kraja, a zatim sam ga napeo samo malo prilikom odapinjanja strelice. Nož koji spominje bio je tup vrtni nož koji ne može nikoga da povredi – rekao je nasilnik na sudu.

– Ključ smo zajednički tražili, a kako ga nismo našli, provalio sam vrata da izađemo napolje. Nakon toga nazvao sam strica da dođe po nju. Zajedno sam pio s njom, popili smo litar i po vina. Toga dana sam uzeo analgetik "tramal" koji pijem za bolove, a ona inače uzima "ksanaks", ali ne znam da li je toga dana uzela te tablete – ispričao je na sudu okrivljeni muškarac.

Dodao je kako njegova sada bivša devojka u torbi nosi veliki lovački nož za koji joj je rekao da ga ne nosi. Kako bi je odvratio od nošenja noža, uzeo joj ga je i sam se posekao po ruci.

Ubola me u nogu

– Nisam uspeo da je odvratim od nošenja noža. Tim nožem me je kasnije ubola u nogu. Kad sam odapinjao strelice prema njoj, bila je sklupčana na kauču, skupljenih nogu i ruke je držala preko lica. Nije tačno da je pokušala da pobegne, bila je u donjem rublju. Kad sam je gađao strelicama, nisam primetio da ima krvi na njoj. Osim toga, nisam bio fizički nasilan prema njoj. Samo sam je naterao da legne u krevet da se smiri – ispričao je na sudu okrivljeni 50-godišnjak za koga je sudski psihijatrijski veštak utvrdio da zbog posledica dugogodišnje zavisnosti od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci ima poremećaj ličnosti sa disocijalnim i emocionalno nestabilnim poremećajem uz organske promene mozga.

– U trenutku počinjenja krivičnih dela počinilac je bio bitno smanjeno uračunljiv, a kako je to učinio pod uticajem zavisnosti, postoji opasnost da u budućnosti počini i teže krivično delo – kazao je psihijatar i na temelju toga zaključio da okrivljenom 50-godišnjaku treba lečenje.

Svedočenje nesrećne devojke otkrilo je drugu stranu mučne, gotovo nestvarno bizarne priče zlostavljanja.

Pio alkohol i tablete

– Došla sam kod njega i popili smo dva špricera. Počeo je da mi prigovara, stalno mi govorio o bivšim devojkama. Rekla sam mu da prestane, a on je počeo da me udara rukama i šakama po telu i glavi, a nakon toga je uzeo luk i strele i gađao me. Imao je divljački pogled i rekao je da će me ubiti i pogoditi u oko. Pokrila sam glavu rukama, a on me jednom strelom pogodio u glavu, sa tri strele u noge, a sa dve u ruke. Plakala sam i vadila strele iz tela, a ušle su unutra dva do tri centimetra. Krvarila sam. Zatim mi je pod grlo i na zglob šake prislanjao tup nož i rekao “mogu te ubiti odmah da se ne mučiš ili te mogu ubijati polako”. Sve to trajalo je oko sat vremena – ispričala je devojka o užasu koji je preživela.

Bojala se oca

– Kada se malo smirio, seo je pred mene. Drhtala sam. Tada mi je rekao “ubiću tebe i tvog oca”. Govorio mi je da će me ekserima zakucati na vrata i svećom paliti po telu. Plakala sam, a on mi je govorio da više nisam erotična, da se pored mene oseća kao s dečkom. Rekla sam mu da nađe drugu, a on mi je rekao da ne može jer voli samo mene. Nakon toga rekla sam mu da ću otići, a on je rekao da sama nađem ključeve koje je bacio. Kako ključeve nisam našla, razvalio je vrata. Tog dana nisam to prijavila jer sam se bojala reakcije oca. Optuženi me je i pre istukao i otac mi je rekao da mu se više ne obraćam. Obratila sam se prijatelju i prijateljici koji su me uputili u udruženje za zlostavljane žene, što sam i učinila, a nakon toga sam i sve prijavila policiji – završila je zlostavljana devojka svoju potresnu priču.

Na kraju svedočenja na sudu samo je kazala kako joj je lekar hitne pomoći rekao da je malo nedostajalo da joj strela koja joj je pogodila glavu probije lobanju. Tom je prilikom, navodi ona, lekar video da ima i stare modrice koje joj je naneo dečko.

– Znam da se psihički lečio, hvalio mi se time da je bio vezan. Uprkos njegovom prethodnom zlostavljanju i dalje sam se družila s njim jer sam bila zaljubljena u njega i mislila sam da će se popraviti – priznala je skrušeno zlostavljana devojka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.