OPSADNO STANJE U DUBROVNIKU ZBOG 1 POZNATOG ČOVEKA! Snajperisti oko zidina, crni džipovi krstare gradom
Dubrovnik, ilustracija, Foto: Profimedia

haos

OPSADNO STANJE U DUBROVNIKU ZBOG 1 POZNATOG ČOVEKA! Snajperisti oko zidina, crni džipovi krstare gradom

Građanima je danima pre najave bilo jasno da se nešto sprema...

Objavljeno:

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovaće danas u Dubrovnik, kao najviši zvaničnik SAD koji je posetio Hrvatsku od dolaska Donalda Trampa u Belu kuću.

Pompeo bi se trebao sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem-Radmanom, a prisutan bi na sastanku trebao biti i ministar obrane Mario Banožić.

Tema razgovora moglo bi biti ukidanje viza za Hrvate koji ulaze u SAD, kao i hrvatski odabir američke ponude borbenih aviona. Dubrovnik danas ima posebne bezbednosne mere, a gradonačelnik Mato Franković kaže da su takve procedure već imali.

Kako su objavili iz grada, saobraćaj neće biti potpuno zatvoren kao što je bio slučaj kad je u Dubrovnik došao Ivan Pavle II. Povremeno će se prekidati saobraćaj u pojeidnim ulicama, a u nekim delovima izdata je naredba zaustavljanja, ukuinute su i pojedine autobuske stanice. Sklonjeni su svi kontejneri, pa građani danas ne bi trebalo da iznose otpad od ponoći do 16 sati.

Građanima je danima pre najave da će doći Pompeo bilo jasno da se nešto sprema, piše Dubrovački vjesnik.

Po gradu su videli crne džipove s diplomatskim tablicama američke ambasade, a poslednjih dana neki su prijavili da na nebu vide tačkicu koja svetluca bakarnim odsjajem za koju su uvereni da se radi o američkom satelitu.

Zavarili su šahtove, snajperisti su zauzeti pozicije na svim visokim tačkama oko zidina, vojni i policijski helikopteri nadletaće grad, s mora će situaciju pratiti Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice poput ronilaca obučenih za protivdiverzantske akcije biće u stanju pripravnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.