HOROR, POKOLJ MIGRANATA NA BALKANU: Ubijena dvojica, 10 teško ranjeno!
Sukob migranata, Foto: Printscreen/Facebook

UŽASNO

HOROR, POKOLJ MIGRANATA NA BALKANU: Ubijena dvojica, 10 teško ranjeno!

Na lice mesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave

Objavljeno:

U Žegarskom polju u Bihaću sinoć oko 22 sata došlo je to sukoba veće grupe migranata. Tom prilikom dve osobe su ubijene, a deset je teško povređeno, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Potukle su se grupe migranata iz Afganistana i Pakistana, potvrdila je policija.

Događaj policiji prijavila je jedna građanka Bihaća nakon čega su policijske snage i ekipe Hitne pomoći izašle na teren.

Povrede su nanesene hladnim oružjem, nožem ili sličnim oštrim predmetima.

Uviđaj je u toku, a na lice mesta izašao je i nadležni tužilac, potvrdili su iz MUP-a USK.

Nezvanično, u sukobu je učestvovalo oko 70 migranata.

- Sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povređenih - kazao je Feni portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Na lice mesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave.

- Utvrđeno je da su dve osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško povređeno a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistanina, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata poreklom iz Afganistana - kazao je Šiljdedić.

O svemu je obaviješten tužilac koji je konstatirao da se radi o krivičnom delu ubistva. U toku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

- Nažalost teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren ali naverovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično delo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području celog USK-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice - kazao je Šiljdedić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.