Četnici sa Kariba: Hrvat zamalo izgubio glavu zbog gusarske zastave!
Foto: foter / adam1481

ni kriv - ni dužan!

Četnici sa Kariba: Hrvat zamalo izgubio glavu zbog gusarske zastave!

- Situacija je vrlo ozbiljna! Sada me nazivaju četnikom i bojim se za svoj život! Strah me je da će neko da mi baci bombu na kuću ili da će me ubiti na ulici! - ističe švajcarski državljanin
Objavljeno:

Jedan Hrvat, inače švajcarski državljanin, navukao je na sebe gnev meštana ostrva Vir zbog toga što je na svoju kući postavio "četničku zastavu".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ma kakva četnička zastava, to je zastava "Pirata sa Kariba". Moj sin koji je dolazio na odmor iz Švajcarske veliki je obožavalac Džonija Depa i karipskih gusara iz filma, pa sam hteo da ga obradujem njegovom omiljenom temom. Zastava je kupljena prošle godine na štandu u Zadru u blizini crkve Svetog Donata - rekao je 54-godišnji švajcarski državljanin, koji proživljava pravu dramu otkako je na "Dan Oluje" prijavljen da je na krov svoje kuće na ostrvu Viru okačio "četničku" crnu zastavu sa lobanjom i ukrštenim kostima.

foto: foter / Sam Howzit

Dok on tvrdi da je reč o dečijoj gusarskoj zastavi, na Viru ga sada nazivaju četnikom, te se s pravom boji za svoj život i sigurnost svoje porodice. Zastavu je, kaže, okačio još 8. jula ali tada, dodaje, nikome nije smetala.

- Sve do dana Oluje niko od komšija se nije žalio da mu zastava smeta, inače bih je odmah sklonio. Situacija je sada vrlo ozbiljna, na Viru me sada nazivaju četnikom i bojim se za svoj život. Strah me je da će neko da mi baci bombu na kuću ili da će me ubiti na ulici. Ja sam švajcarski državljanin, ali sam isto tako hrvatski državljanin katoličke vere - rekao je šokirani 54-godišnjak koji je, posle posete policije, zastavu momentalno skinuo.

foto: Ostrvo Vir, wikipedia / David Berta

- Policajci su mi objasnili o čemu se radi i ja sam zastavu odmah skinuo. Nije mi palo na pamet da bi do ovoga moglo da dođe. Hteo bih da naglasim da mi nije bila namera da bilo koga povredim na nacionalnoj, političkoj ili verskoj osnovi - rekao je Švajcarac.

Nakon intervencije, policija je protiv njega podnela optužni predlog zbog isticanja nepoželjnog simbola, navodeći da je to simbol pod kojim su "pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar".

(Espreso.co.rs / Zadarski)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.