Srpkinja odgovorila Hrvatu: Ivo, Srbija je zemlja prodanih duša, poraženi smo! (FOTO)
Foto: Printscreen/N1

Tuk na luk

Srpkinja odgovorila Hrvatu: Ivo, Srbija je zemlja prodanih duša, poraženi smo! (FOTO)

Nakon kolumne Ive Anića na sajtu Index.hr, pod naslovom "Oluja - nisam vam brat, ja sam kurvin sin", stiže odgovor iz Srbije
Objavljeno: 10:16h

Srpkinja sam, tim se ne dičim. Srbija u kojoj živim je zemlja moralnih polutana, prodanih duša, intelektualnih mediokriteta.

foto: Public

Srbija je zemlja u kojoj se ljudi hvale svojim vezama i kombinacijama. Ne stide ih se. Kada se zna čiji si, onda si jak. Mnogo jak. Onda možeš daleko da doguraš. Možeš da biraš posao, muža, ženu, ljubavnika, ljubavnicu, stan, vikendicu, kola i sve pride. To je Srbija uspešnih biznismena i sponzoruša koji u svojim tamno zastakljenim limuzinama prelaze na crveno jer njima niko ništa ne može. To je Srbija u kojoj je merilo društevnog uspeha direktno proporcionalno količini ugrađenih silikona u dupe, usne, sise i ostale organe. Ali grešiš ako misliš da je to sve. Ženstvenost se u Srbiji meri i dužinom noktiju. Onih veštačkih, nakalemljenih, prošaranih. Ženstvenost je u Srbiji direktno proporcionalna sličnošću sa onom Cecom. Znaš na koju mislim. Što si njoj sličnija, veća si riba. Ona se obožava. Ona je srpska majka. Za njen koncert se kupuju mesta u prvom redu. O njoj se ne postavljaju nikakva pitanja. Niti ko je, niti šta je, niti ko joj ono beše muž. Ništa. Ama baš ništa. Uostalom, k'o da je to sada bitno!?

U Zemlji Srbiji zapravo više ništa nije bitno. Ni o čemu se ne postavljaju pitanja. Najbolje je da se ćuti i da se ne talasa. Gledaj kako ćeš da preživiš, da otplatiš rate kredita, da platiš kiriju, da obuješ, obučeš i nahraniš dete. Život u Srbiji je na rate i na odloženo. Srbi plaćaju čekovima jer su im novčanici prazni. Srbi, oni bez kombinacije, su majstori prebacivanja iz šupljeg u prazno. Ali njima to ne smeta. Srećni su. Srećni su kad vide svog AVođu koji ih samouvereno vodi ka Evropskoj uniji. To je isti onaj koji ih je podjednako samouvereno vodio ka Velikoj Srbiji. Ali retko ko se toga seća. Pamet je ovde kratka, a sećanja nema. Srbi i Srpkinje veruju svojem AVođi kada im kaže da su neradnici i lenji i da moraju više da zapnu. Slave ga i uznose kada im obećava nove investicije i nova radna mesta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.