SRPSKA, HRVATSKA I BOSANSKA ZASTAVA NA SVADBI U HRVATSKOJ! U ovom MESTU Srbi su MASAKRIRANI '91, a sada je OVAKO!
Bilo je tu i ubistava, silovanja, ratnih zločina…, Foto: Printscreen

neobična pojava

SRPSKA, HRVATSKA I BOSANSKA ZASTAVA NA SVADBI U HRVATSKOJ! U ovom MESTU Srbi su MASAKRIRANI '91, a sada je OVAKO!

Dalj je naselje bogato različitostima

Objavljeno:

Na desnoj obali Dunava, 15-ak kilometara uzvodno od Vukovara, smestilo se selo Dalj. Već na prvi pogled, prema prepoznatljivoj arhitekturi i širokim ulicama, selo ne odudara od ostalih slavonskih sela u Hrvatskoj.

Međutim, ovi kadrovi su zaista atipični za naš region. Nedavno je na jednoj svadbi u dalju mogla da se vidi nesvakidašnja situacija: u svatovima su bile tri zastave - srpska, hrvatska i zastava Federacije BIH. Dakle, pravo bratstvo i jedinstvo!

Dalj je naselje bogato različitostima. Prema službenim podacima u Dalju živi oko 4.000 stanovnika, ali je ta brojka po svima, ipak, manja. Naime, poslednjih godina dobar deo meštana je odlučio otići “trbuhom za kruhom” u neke druge delove Hrvatske, Srbiju ili pak treće zemlje.

Dalj je i mesto s većinskim srpskim stanovništvom ali i „burnom i krvavom“ prošlosti. I danas su mnogim meštanima još u svežem sećanju stradanja iz 1991. godine. Bilo je tu i ubistava, silovanja, ratnih zločina… U prilog tome govori i spomenik poginulim redarstvenicima, pripadnicima Zbora narodne garde i Civilne zaštite koji se nalazi ispred zgrade policijske stanice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.