IVANA KEKIN JE NOVI LIDER KOMUNISTA: Promena na čelu NOVE LEVICE!
Novi lider, Foto: Printscreen/Youtube

SAOPŠTENO

IVANA KEKIN JE NOVI LIDER KOMUNISTA: Promena na čelu NOVE LEVICE!

Uz predsednicu Kekin, za potpredsednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku

Objavljeno:

Ivana Kekin, naučnica i psihijatar u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb te članica stranke od njenog osnivanja 2016., izabrana je za predsednicu Nove levice.

Iz Nove levice u ponedeljak su saopštili da su na petoj izbornoj Skupštini, održanoj 12. i 13. septembra uz poštovanje svih epidemioloških mera, izabrali novo vođstvo stranke.

Uz predsednicu Kekin, za potpredsednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku.

Kekin je poručila da Nova levica može biti lek za hrvatsko društvo, "ako je u što većim dozama".

"Uprkos tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mesta za levičarke i levičare i ljude koji prepoznaju i cene artikulisanu levu misao", kazala je.

Stranačka skupština izabrala je i članove Izvršnog odbora u čijem su sastavu Gordana Pasanec, Igra Šain Kovačević, Nenad Ljubić, Martina Uzelac, Ivan Slavica, Dimitrije Birač i Karlo Pilko, kao i Nadzornog odbora u kojem sjede Mauro Sirotnjak, Jan Težak i Leila Topić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.