100.000 Hrvata u Kninu slavi proterivanje 200.000 Srba! Orilo se "Za Dom spremni"! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta

oni slave, mi tugujemo

100.000 Hrvata u Kninu slavi proterivanje 200.000 Srba! Orilo se "Za Dom spremni"! (FOTO) (VIDEO)

Proslava Dana pobede je zvanično počela, a završiće se koncertom proustaškog pevača Tompsona i velikim vatrometom
Objavljeno: 14:19h

10:15 - U Knin je stigao i predsednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Zahvaljujući Oluji oslobođene su tri četvrtine hrvatske teritorije i zato se u svakom trenutku mora odati počast onima koji su oslobodili Hrvatsku i usaditi mladim generacijama vrednosti na kojima je stvorena RH. Sada se moramo koncentrisati na bolji standard, bolji život u zemlji. Razdoblje koje je pred nama, do 2020., ključno je za privredni pomak Hrvatske - rekao je Plenković.

10:00 - Na tvrđavi je podignuta hrvatska zastava, a nebo paraju zvukovi MIG-ova i aviona Krila Oluje. Na svečanosti učestvuju predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, tehnički premijer Tihomir Orešković i predsednik Sabora Željko Reiner.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Tomislav Tolušić rekao je da je u Kninu redovno, a ne samo na današnji dan. U Knin je dolazio još kao župan, a danas kao ministar.

- Ovo su stvarno dani ponosa i slave za celu Hrvatsku. Na današnji dan svako mora da bude ovde, sa ovim ljudima, braniteljima, generalima, zapovednicima, policijom i civilima. S bilo kim ko je dao minimum za oslobođenje, ne samo Knina, već cele Hrvatske - rekao je Tolušić

09:00 - Svečanosti u Kninu prisustvovaće i predsednica RH i vrhovna vojna zapovednica Kolinda Grabar Kitarović koja će učestvovati u podizanju zastave na Tvrđi (9,25 sati), nakon čega će položiti venac i zapaliti sveće ispred spomenika 'Oluja 95.' gde će se obratiti prisutnima (10,30 sati), a potom će učestvovati na sv. misi za Domovinu u Crkvi Gospe velikoga hrvatskog krsnog zaveta (11,30 sati).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.