Koliko biste platili za medveđi izmet? U Hrvatskoj se otimaju za njega!
Foto: Reuters

sve je moguće

Koliko biste platili za medveđi izmet? U Hrvatskoj se otimaju za njega!

Ideaja je nastala davne 1984. godine kada se vraćao iz Denvera, a sada je uspeo da je realizuje
Objavljeno: 10:26h

Poznati hrvatski dizajner Danijel Popović, koji već dugi niz godina ima stalnu adresu u Crnom Lugu u Gorskom kotaru, osmislio je vrlo neobičan suvenir iz Hrvatske, a koliko god vam se ideja činila bizarnom, pokazala se uspešnom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Popović je upakovao medveđi izmet i ponudio ga kao autohtoni suvenir turistima i svima koji stižu u susedstvo Nacionalnog parka Risnjak.

100.000 Hrvata dolazi u Knin da slavi zločine nad Srbima! (FOTO)

Ideja je nastala na jednom putovanju kad se 1984. godine, tada grafički urednik u izdanjima Vjesnika, vraćao se s kolegama sa svetskog prvenstva novinara skijaša u Solt Lejk Sitiju. Stali su u Denveru i pronašli ‘najskuplje govno na svetu’. Naime, Amerikanci su zapakovali ‘bull shit’ (odnosno, bikov izmet) i prodavali ga za 17,5 dolara.

- Kupio sam odmah tri komada za dar i kada sam se vratio u Zagreb, u redakciji su se zamalo potukli ko će ga dobiti i odneti kući - rekao je Popović.

foto: Reuters

Tako je ove godine dizajner počeo da radi na novom goranskom suveniru. Nakon nekoliko dana susreo se sa skandinavskim naučnicima koji su stigli u Sloveniju na tri meseca gde su proučavali izmet divljih životinja.

- Odneo sam im 50 komada. Nisam se ni okrenuo, sve se razgrabilo. Prijatelj iz Slovenije mi se naljutio jer kada je on došao, više nije ostao nijedan. Odmah su mi naručili hiljadu komada i posao je krenuo - kaže Popović za Slobodnu Dalmaciju.

foto: AP

Svoj suvenir danas prodaje za 10 eura po komadu i kroz smeh kaže:ž

- Sve je 100 odsto prirodno, ekološko, bez boja, mirisa, aditiva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.